bezár
 

irodalom

2010. 10. 22.
Czérna Ágnes kapta a vajdasági Sinkó Díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Czérna Ágnes kapta az idei Sinkó Ervin Irodalmi Díjat Tanyaszínház 1978–2008 című monográfiájáért és kiemelkedő kutatásaiért; a színháztörténész, esztéta csütörtökön az újvidéki Bölcsészettudományi Kar Magyar Tanszékén vette át az elismerést - írta a Magyar Szó című vajdasági napilap pénteken internetes oldalán.

prae.hu

A Londonban élő Czérna Ágnes monográfiáját az újvidéki Forum Kiadó jelentette meg. A 30 év történéseit feldolgozó munkában a személyes élményen túl a szerző beszámol a vajdasági vándorszínház három évtizedének minden egyes előadásáról is.

A díjat a bírálóbizottság nevében Utasi Csilla adta át az Újvidéki Egyetem magyar tanszékének tanszéknapi ünnepségen, amelyet hagyományosan minden év októberében tartanak, megemlékezve Sinkó Ervin tanszékalapító székfoglaló előadására, amelyet 1959. október 21-én tartott meg.

A Sinkó Ervin Alapítvány által 1970-ben létrehozott díj a névadó irodalmár, egyetemi tanár végrendelete értelmében minden évben azt a vajdasági fiatalt illeti meg, aki magyar nyelven megjelent önálló irodalmi művével, vagy huzamosabb időn át folytatott irodalmi, illetve tudományos tevékenységével kiemelkedő munkát hozott létre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés