bezár
 

színház

2010. 10. 21.
Vendégjátékok a tatabányai színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Neves produkciókat hívott meg az őszi évadra a tatabányai Jászai Mari Színház, az intézmény egyetlen saját bemutatójaként Kárpáti Péter Országalma című darabját játssza - mondta el az MTI-nek a teátrum igazgatója.

Szkéné színház

Az Országalma bemutatóját november 13-án tartják. A darabot Kárpáti István, a szerző fia rendezi.

A történetben Mátyás király álruhában feleségül vesz egy cigánylányt, majd a lakodalomból felébredve hazamegy, törvénytelen fia később királynak adja ki magát és ebből bontakozik ki a történet a látszatról, a hazugságról és a mesei valóság igazáról - tette hozzá Harsányi Sulyom László.

Az egri Gárdonyi Géza Színház vendégjátékaként a több díjat elnyert Csörgess meg! mobil revü látható, a Katona József Színház A hős és a csokoládékatona című darabját játssza Tatabányán, a Szegedi Kortárs Balett pedig a Szentivánéji álommal szerepel a Jászai Mari Színházban.

Az igazgató elmondta: ez az első teljes év a felújítás után az intézményben. A finanszírozás nem követi azonnal a közel háromszorosára bővült létesítmény igényeit, ezért az őszi évadban komoly takarékossági intézkedéseket kellett bevezetni a színházban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés