bezár
 

art&design

2010. 10. 20.
Művészi YouTube-videókat tüntet ki a Guggenheim
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szalonképesek lettek a YouTube-videók: az internetes videómegosztó portál legszínvonalasabb, művészi értékű alkotásait a New York-i Guggenheim Múzeumban tüntetik ki csütörtökön.

prae.hu

A legnívósabbnak ítélt 25 videót helyi idő szerint csütörtök este teszik közzé a New York-i múzeum Frank Lloyd Wright-tervezte emblematikus épületében, melynek belső rotundájában és homlokzatán ki is vetítik majd az alkotásokat.

A neves zsűri több mint 90 ország 23 ezer videójából választotta ki a végső, "rövid" listán szereplő 125 művet. Ezek alkotói között vannak diákok, videó- és fotóművészek, filmesek, zeneszerzők, programozók és egy amerikai női sakkvilágbajnok is.

"Ezek a videók a műfajok és a technikák teljes körét képviselik, melyek jellemzőek erre a portálra. Az eredmény egy végső, felülmúlhatatlan YouTube lejátszási lista" - fogalmazott Nancy Spector főkurátor és zsűrielnök.

A tizenegy tagú zsűriben helyet kapott többek között Laurie Anderson amerikai zenész és performanszművész, Darren Aronofsky hollywoodi rendező, Douglas Gordon skót képzőművész, Stefan Sagmeister osztrák grafikus-dizájner és Murakami Takasi japán képzőművész.

A győztes videókat péntek estig lehet megnézni a New York-i Guggenheimben vagy világszerte az interneten. A berlini, bilbaói és velencei Guggenheimben speciálisan kialakított kioszkokban lehet megtekinteni az alkotásokat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés