bezár
 

színház

2010. 10. 19.
A Kampusch-ügy egy osztrák színdarab témája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közvélemény és a sajtó Natascha Kampusch ügyét övező érdeklődését választotta témájául egy új osztrák színmű.

Szkéné színház

Kathrin Röggla írónő kritikus szemléletű darabjának szereplői lelki élősködőként csüggnek az elrabolt és nyolc és fél év fogság után kiszabadult osztrák lányon, hogy újabb és újabb részleteket tudjanak meg történetéből; ezzel Natascha másodszor is áldozattá válik.

A darab címe (Die Beteiligten) A résztvevőkre vagy Az érintettekre is fordítható. A hat szereplő, köztük az "ál-pszichológus", a "reménybeli riporter" és a "majdnem-barát" számára Natascha eszközzé válik saját karrierjük formálásához és egyre inkább ők kerülnek a középpontba. Amikor világossá válik, hogy a lány nem felel meg elvárásaiknak, támadni kezdik őt.

A színművet az egyik neves bécsi színház, a Burgtheater Akademietheater színpadán mutatták be Stefan Bachmann rendezésében.

Bár a színpadon csak utalások formájában szerepel, az osztrák közönség könnyen ráismerhet Natascha Kampusch történetére. Az áldozat kiszabadulása óta eltelt négy évben a közvélemény a jelenleg 22 éves fiatal nő életének újabb és újabb híreiről értesülhetett. Maga Natascha Kampusch egy nemrég megjelent könyvben foglalta össze emlékeit, saját szavai szerint így próbálva végleg lezárni magában a történteket.

A nyomozás ugyan hivatalosan lezárult, de az ügy a jelek szerint mégsem jutott teljesen nyugvópontra. Éppen a darab múlt hét végi bemutatójával szinte egyidejűleg érte újabb kritika a lány eltűnésekor indított nyomozást. Ezúttal Johann Rzeszut, a legfelsőbb bíróság volt elnöke, a nyomozást utólag felülvizsgáló egykori bizottság tagja szólalt meg és annak a véleményének adott hangot, hogy az ügyészség elhanyagolt néhány olyan tényt, amelyet a rendőrségi nyomozás 1998-ban kiderített.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés