bezár
 

art&design

2010. 10. 15.
Takács Imre visszatér az Iparművészeti élére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jogerős bírósági ítélet alapján pénteken visszahelyezte az Iparművészeti Múzeum főigazgatói állásába Takács Imrét a nemzeti erőforrás miniszter - tájékoztatta a múzeum az MTI-t.

prae.hu

Mint azt Takács Imre az MTI érdeklődésére felidézte, az előző kulturális miniszter, Hiller István még 2007. szeptember 1-jei hatállyal mentette föl főigazgatói megbízásából. A döntés ellen a munkaügyi bíróságon keresettel élt, s 2008 júniusában a pert jogerősen meg is nyerte.

Hiller István azonban ugyanazzal az indoklással ismét felmentette Takács Imrét, aki újabb munkaügyi pert indított, amelyet ugyancsak megnyert. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság ítélete október 15-i határidővel vált jogerőssé. Mint azt a szaktárca is közölte az MTI-vel, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője az ítélet alapján Takács Imrét pénteken "megerősítette főigazgatói vezetői megbízásában".

Amikor először fordult a munkaügyi bírósághoz Takács Imre, azt nyilatkozta, hogy felmentésének részletes indoklását a perindítás miatt nem kívánja közzétenni. Ezt azonban - mint azt az MTI-nek elmondta - a múzeumban tartandó hétfői sajtótájékoztatón megteszi.

A főigazgató megjegyezte: a közalkalmazotti munkaviszonyából annak idején nem mentette fel Hiller István, így az elmúlt három évben főmuzeológusként az Iparművészeti Múzeumban dolgozott. A bírósági procedúra idején hirdettek új pályázatot a főigazgatói posztra, amelyet megpályázott, de - a múzeumi közalkalmazottak nagy többségének támogatása ellenére - nem őt, hanem Renner Zsuzsannát nevezte ki Hiller István.

"Renner Zsuzsannával most az történik, ami velem, az ő megbízását a miniszter kénytelen volt visszavonni, jelenleg főmuzeológusként az Iparművészeti Múzeum munkatársa" - tette hozzá Takács Imre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés