bezár
 

építészet

2008. 05. 20.
A Kitchen Budapest a londoni Royal College of Art-on
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy érdeklődés mellett mutatta be a Kitchen Budapest (budapesti konyha) projektet Somlai-Fischer Szabolcs építész, programvezető a londoni Royal College előadótermében.

prae.hu

Az építész a Kitchen Budapest projektjein keresztül ismertette az innovatív dizájnlaboratórium munkamódszereit, a nem hierarchikus kommunikációs rendszereket, amelyeket rendszerbe foglalt vetítéssel mutatott be úgy, hogy ha kellett, a részleteket felnagyította - mondta el Takács Ildikó Katalin, a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója.

Hozzátette, hogy Somlai-Fischer előadása a Royal College of Art kurátorszakával együttműködésben jött létre. Az előadást Steierhoffer Eszter, a kurátorszak mesterképzésén résztvevő művészettörténész szervezte és moderálta. A kortárs művészetek kurátortanszéke 1992 óta működik Londonban.

Somlai-Fischer Szabolcs sikeres előadása nyomán július elején visszahívták Londonba, az építészeti fesztiválra, ahol a közönség kedve szerint variálhatja majd a Kitchen Budapest projektet.
 
A 32 éves építész a Kitchen Budapest szakmai vezetője. Több európai egyetemen tanít. Az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a világon. Az ő nevéhez köthető a többi között a 2006-os Velencei Építészeti Biennále Reorient című kiállítása, amely a budapesti kínai piac különböző játékaiból, tárgyaiból összeállított nagysikerű tárlat volt.

A Kitchen Budapest saját meghatározása szerint egy városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális hely, ahol fiatal kutatók számára teret és eszközt adnak a szabad gondolkodásra, s a kreatív csapatmunkára.

nyomtat

További írások a rovatból

építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés