bezár
 

film

2010. 10. 12.
Új Bourne-film Bourne nélkül
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem szerepel a negyedik Bourne-filmben Matt Damon, mivel a trilógiában általa alakított Jason Bourne sem jelenik meg a produkcióban - jelentette be Tony Gilroy, a film rendezője.

prae.hu

A Variety.com beszámolója szerint Gilroy "teljesen eredeti" forgatókönyvet ígér, vagyis sem a sorozat újraindításáról, sem a szerepek átosztásáról, de még csak a divatos előzményfilm-megoldásról sincs szó.

"Senki sem helyettesíti Matt Damont. Teljesen új főhőse lesz a filmnek, egy teljesen új történetben" - mondta, leszögezve, hogy a korábbi Bourne-filmektől különálló projektről van szó.

A Bourne-trilógiát Paul Greengrass rendezte, de a stúdióval kialakult áldatlan viszony miatt kiszállt a negyedik epizód munkálataiból és a vele lojális Damon sem volt hajlandó leszerződni.

Gilroy, a trilógia forgatókönyvírója a múlt héten került a képbe, amikor a Universal stúdió bejelentette, hogy a forgatókönyvön kívül a negyedik epizód rendezését is rá bízták. Ekkor láttak napvilágot olyan találgatások, hogy ha valaki, ő biztos képes lesz olyan történetet írni, ami visszacsábítja Damont a produkcióhoz.

A rendező azonban világossá tette, hogy Jason Bourne-nek csak a szelleme fog élni a filmben, maga a karakter nem jelenik meg.
"Legendát építek, a cselekmény környezetét, és kiszélesítem az összeesküvést. A világ, amit teremtünk, előremozdítja és kiprovokálja Jason Bourne visszatérését" - idézte Gilroyt a hollywoodi szaklap online kiadása.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés