bezár
 

zene

2010. 10. 12.
Zenével a társadalmi felzárkóztatásért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szegények és hajléktalanok helyzetének javításáért a zene eszközeivel küzdő német Beckmann-fivérekkel találkozott hétfőn Brüsszelben Andor László, a foglalkoztatás, szociálpolitika és társadalmi összetartozás kérdéseiben illetékes EU-biztos.

prae.hu

Thomas Beckmann német csellóművész Együtt a hideg ellen elnevezésű akciója keretében néhány hónap alatt mintegy száz német városban adott koncertet, a bevételt pedig a szegények és hajléktalanok megsegítésére fordították. A muzsikust idén Németországban Az év polgárának választottak.

Thomas fivére, Hannes Beckmann dzsesszhegedűs, a müncheni akadémia professzora Canto Migrando néven a Németországban élő bevándorlók – köztük kelet-európai romák – zenei képzését és fellépését segíti.

Andor László a találkozón hangsúlyozta, hogy 2010 a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve, s ezért különösen fontosak az ilyen társadalmi és művészeti kezdeményezések. A biztos szerint példák sokasága bizonyítja, hogy a zene különösen fontos szerepet játszhat a társadalmi kirekesztettség csökkentésében, erősíti a szolidaritást. A Beckmann-fivérek missziója - mondta - egész Európában segíthet az etnikai előítéletek felszámolásában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés