bezár
 

art&design

2010. 10. 11.
Elfogták a salgótarjáni szobortolvajokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elfogták azt a 16 éves fiút és két társát, akik ellopták Arany János költő bronz fejszobrát májusban egy salgótarjáni iskola elől; a gyanúsítottakról kiderült, hogy gépkocsikat is feltörtek a városban - mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-nek.

prae.hu

A fiatalkorú elkövető 16 és 20 éves társával május 7-ére virradóra lopta el a salgótarjáni iskola névadóját ábrázoló szobrot, majd mivel azt nem tudták leadni az átvevőhelyen, feldarabolták és szeméttelepeken szétszórták - közölte Dankóné Nagy Éva, hozzátéve: az elkövetők ezzel mintegy félmillió forintos kárt okoztak.

A rendőrség adatai szerint a két fiú júniustól szeptember végéig feltört hét, utcán parkoló autót, ezekből autórádiókat, pénztárcát, iratokat és különböző értékeket tulajdonítottak el, a sértetteknek esetenként több tízezer forintos kárt okoztak. Egy alkalommal el is vittek egy feltört gépkocsit, ezt megrongált állapotban találta meg később a rendőrség - mondta a szóvivő.

A felnőtt korú férfi ellen lopás, míg a fiatalkorúak ellen több rendbeli lopás, jármű önkényes elvétele és okirattal való visszaélés bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást. Az egyik fiút őrizetbe vették, mert vele szemben más ügyben ügyészségi büntetőeljárás zajlik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
(Súlyosan elfogult vélemény)
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés