bezár
 

színház

2010. 10. 11.
III. DráMA találkozó Székelyudvarhelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc kortárs drámával, különböző témákat felölelő szakmai előadásokkal és beszélgetésekkel, kiállításokkal, valamint rádiójátékkal várja közönséget a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a hétfőn kezdődő III. DráMA kortárs színházi találkozón.

Szkéné színház

A négynapos találkozó célja keretet teremteni a magyar és román kortárs dráma, és az azt bemutató társulatok számára – mondta Nagy Pál, a házigazda Tomcsa Sándor Színház igazgatója az Új Magyar Szó című bukaresti napilapnak.

Az október 15-ig tartó III. DráMA színházi találkozón fellép egy-egy produkcióval a temesvári, az aradi, a kolozsvári, a galaci, a Piatra Neamt-i és a marosvásárhelyi színház.

A fesztivált Gianina Carbunariu Mady-Baby című előadása nyitja, melyet a Temesvári Csiky Gergely Állami Színház visz színre, és látható lesz Matei Visniec Madox – három éjszaka című előadása is a Tomcsa Sándor Színház feldolgozásában.

Az Aradi Kamaraszínház és a házigazda társulat közös produkciójaként a Liselotte és a május című darabot mutatják be, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Visky András nagysikerű Visszaszületés című előadásával lesz jelen, míg a Piatra Neamt-i Ifjúsági Színház a Soldatii című előadással lép színpadra.

A tervezett program részeként – az előadások mellett – romániai és magyarországi színházi szakemberek részvételével szakmai beszélgetésekre kerül sor, amelyeken a kortárs magyar és román dráma helyzete is terítékre kerül.

A III. DráMA kortárs színházi találkozó előadásainak zöme stúdiótérben játszódik, de a Csurulya Csongor által rendezett Boldogság gyere haza egyéni előadásnak egy kávéház ad majd otthont. A találkozó ideje alatt a székelyudvarhelyi Művelődési Ház előcsarnokában Ignácz Rózsa életét bemutató tárlatot lehet megtekinteni a budapesti Országos Színháztörténeti Intézet jóvoltából.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés