bezár
 

art&design

2010. 10. 08.
A nagy rajzolás Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A salgótarjáni Nógrádi Történeti Múzeumban idén másodszor rendezik meg A nagy rajzolást a 2000-ben Angliából indult mozgalomhoz csatlakozva; a szombati rendezvény a múzeum új, időszaki, egyedi rajzkiállításához, az I. Országos Rajztriennáléhoz kötődik.

prae.hu

Bagyinszki Istvánné, a múzeum munkatársa az MTI-nek pénteken elmondta: céljuk egyrészt a kiállítás megismertetése, másrészt az egyes művek továbbgondolására, újraalkotására, kiegészítésére szeretnék késztetni a diákokat és az érdeklődő felnőtteket.

A foglalkozásokat négy témakör, illetve lehetőség köré csoportosították. A bejárat előtti téren aszfaltrajzra lesz lehetőség, az idei javasolt téma a jövő Salgótarjánja.

A kiállítást megtekintők számára három, különböző nehézségi fokú feladatot kínálnak fel. Több, a tárlaton látható rajzról másolatokat készítenek, a feladat ezek kiszínezése úgy, hogy a körvonalakból határozott, jól felismerhető formák váljanak.

A másik feladatnál olyan rajzmásolatokat adnak közre, amelyek folytathatók, kiegészíthetők, így a diákok az eredeti művet átfogalmazva saját alkotásukat készíthetik el. A harmadik lehetőség az egyik műhöz, Gellér B. István Tölcsérfalut ábrázoló rajzához kötődik.

A művész hagyományosan képzeletbeli városokat rajzol, valójában életformákat, civilizációkat jelenít meg az alaprajztól a régészeti rajzon át az infrastruktúráig.

Bagyinszki Istvánné elmondta: ez esetben azt várják az érdeklődőktől, hogy a rajz alapján hasonlóképpen teremtsék meg saját, elképzelt civilizációjukat, amely lehet akár jövőbeni, akár egy régi törzs társadalma és épített környezete is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés