bezár
 

színház

2010. 10. 08.
Az ország legjobb diákszínjátszói randevúznak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország diákszínjátszásának "krémjét" látja vendégül péntektől három napon át a tizenhetedik alkalommal megrendezett Globe Fesztivál Szolnokon.

Szkéné színház

Az Aba-Novák Kulturális Központ és az Országos Diákszínjátszó Egyesület közös szervezésű programja, amelyre évente 200-250 diák és drámatanár érkezik, az ország egyik legrangosabb diákszínjátszó találkozója - hangsúlyozta Fróna Katalin, a program főszervezője az MTI-nek.

Hozzátette: idén 13 társulat mutathatja be klasszikus vagy éppen meghökkentő és formabontó, de mindenképpen különleges hangulatú előadását. A vasárnapig tartó seregszemle középpontjában természetesen ezúttal is a diákszínjátszók produkciói állnak, ám a találkozó szerves részét képezi a szakmai fórum, valamint a szabadidős programok is.

"A fesztivál nyitott és ingyenes. Mindenkit várunk, aki szereti a színházat" - fogalmazott a főszervező.

Tájékoztatása szerint a bemutatkozó csoportok, diákszínjátszó műhelyek meghívás alapján érkeznek Szolnokra. A hangsúly a tehetségek sokféleségének bemutatásán, valamint a személyes találkozáson van. A fesztivál sajátossága a diákszínjátszó előadások versenyhelyzet nélküli bemutatása és közös értékelése, amely önfeledt, felszabadult légkört kölcsönöz a rendezvényeknek és a tapasztalatcserének egyaránt - mutatott rá Fróna Katalin.

Pénteken délutántól az Aba-Novák Művelődési Központ épületének szinte minden zuga nyüzsgő színpaddá, vagy éppen próbateremmé alakul. A Budapestről, Debrecenből, Mohácsról, Salgótarjánból és Szolnokról érkezett fiatal társulatok műsorán látható lesz a görög drámafeldolgozástól a parasztkomédián és kabarétréfán át a tánc- és mesejátékig szinte minden.

A kapcsolatépítést és "összerázódást" táncház is segíti, melyet a Szeres Népzenei Együttes közreműködésével Simon Gyula, az országosan elismert szolnoki Tisza Táncegyüttes művészeti vezetője tart pénteken kora este az intézmény előtti téren - jegyezte meg Fróna Katalin.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés