bezár
 

film

2010. 10. 08.
Filmpolitika: Szőcs Géza Brüsszelben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Európai Unió audiovizuális politikáért felelős minisztereinek pénteki brüsszeli ülésén a 2012 utáni uniós filmtámogatási rendszerről tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, aki az EU kulturális minisztereinek találkozóján is részt vett - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pénteken az MTI-t.

prae.hu

Közleményük szerint az audiovizuális politikáért felelős miniszterek ülésén Szőcs Géza felszólalásában hangsúlyozta, hogy az unió 2012 utáni filmtámogatási irányelveiben figyelembe kell venni a tagállamok egyéni helyzetét, az egyes országok méretét, illetve filmiparuk sajátosságait.

A találkozón a miniszterek röviden ismertették országuk álláspontját a filmipar támogatásával kapcsolatban. Szőcs Géza szerint az ott vázolt elképzelések megfelelnek a magyar igényeknek, és kedveznek a kisebb országok filmiparának.

A miniszterek hangsúlyozták, hogy a kulturális sokszínűség jegyében is szélesíteni kell a filmipar lehetőségeit, ám minden országnak be kell tartania az unió versenyjogi szabályait - olvasható a közleményben.

Mint írják, Szőcs Géza csütörtökön felszólalt a kultúráért felelős miniszterek találkozóján is. Az ülést követően a miniszterek nyilatkozatukban felhívták a figyelmet arra, hogy meg kell erősíteni a kulturális és kreatív iparok szerepét az Európa 2020 távlati fejlesztési stratégiában.

Pénteken Szőcs Géza lengyel partnerével, Monika Smolen helyettes államtitkárral is tárgyalt, a kétoldalú találkozón a magyar uniós elnökség kulturális prioritásairól egyeztettek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés