bezár
 

art&design

2010. 10. 06.
Aviva Képzőművészeti Díj és toborzójáték
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Aviva Díj múlt héten elindított toborzó játéka tovább folytatódik a Facebookon! Hívd meg barátaid és ismerőseid, hogy csatlakozzanak az Aviva Díj Facebook oldalához. Ha ezt jelzitek ott egy kommentben, akkor 3 szerencsés ajánló 2 fő belépésére jogosító belépőt nyerhet a Műcsarnokban október 9-én nyíló kiállításra. A belépők mellé minden nyertes egy egyedi tervezésű Aviva Díj bögrét is kap ajándékba.

Aviva DíjIdén második alkalommal osztja ki az Aviva Életbiztosító a Műcsarnokkal együttmű-ködésben 2009-ben létrehozott, a magyar kortárs képzőművészet ismertségét és elismertségét növelni hivatott Aviva Képzőművészeti Díjat, és rendezi meg a hozzá kapcsolódó a kiállítást. A kortárs képzőművészet különlegessé-gének számító kiállítás a hazai művészeti szcéna kiemelkedő szereplői közül jelölt hat képzőművész alkotásait mutatja majd be a nagyközönség számára.

A kiemelkedően magas, ötmillió forint értékű díjat azok a 40 év alatti alkotók kaphatják meg, akik legalább három éve vannak a pályán, és már legalább egyszer volt figyelemre méltó önálló kiállításuk. A művészeket egy hattagú szakmai kuratórium jelöli a díjra, akik később már zsűriként együttesen döntik el, ki nyeri el az elismerést.


A Műcsarnok igazgatója, Petrányi Zsolt által felkért hat kurátor az idei évben is művészeti ágtól függetlenül, a kiírás követelményei alapján nevezte meg jelöltjeit. A 2010-es Aviva Díj sajátossága nemzetközisége, a jelöltek között ugyanis nem egy külföldön született, de Magyarországon élő, illetve magyar, de külföldön élő és alkotó művészt találni.

Az Aviva Életbiztosító mind szolgáltatásaiban, mind filozófiájában az értékteremtést és a hosszú távú szemléletet képviseli. Ennek szellemében döntött úgy, hogy 2009-től a kifejezetten fiatal, tehetséges művészek munkásságát támogatja és nyújt számukra bemutatkozási lehetőséget a Műcsarnokkal közös kezdeményezés útján.

Idén először a Facebook közösségi oldal segítségével minden érdeklődőnek lehetősége nyílik a jelölők és jelöltek véleményének, gondolatainak, illetve eddigi munkásságának megismerésére. Az internetes közösségi felületen a látogatók korteskedhetnek a kortárs képzőművészet mellett, de természetesen a kritikusabb hangok is meghallgattatnak. Lehetőség lesz a kiállítás virtuális bejárására egy-egy kurátor vagy művész segítségével; a kortárs művészettel kapcsolatos kérdések megválaszolásával pedig ajándék belépőket nyerhetnek a közösség tagjai.

Érdemes követni, figyelni az oldalt, ahol bárki részesévé válhat az első magyar közösségi művészeti alkotásnak is.

 


prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés