bezár
 

art&design

2010. 10. 05.
Licit ef.Zámbó műtárgyaira
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ef.Zámbó István műtárgyaira licitálhatnak az érdeklődők október 15-ig az egyik online aukciós portálon, a bevételből hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatását támogatják.

prae.hu

A Vaterán zajló árverés teljes bevételét az Igazgyöngy Alapítványnak ajánlják fel - közölte a VOLT Fesztivál sajtóirodája kedden az MTI-vel.

A berettyóújfalui kistérségben működő alapítvány célja, hogy a művészeti nevelés eszközével elősegítse a gyerekek személyiségfejlődését, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre. Az alapítvány három éve speciális modellfejlesztésbe kezdett, hogy támogassa a mélyszegénységben, nyomorban élő, zömében cigány gyerekek integrációját.

ef.Zámbó István képzőművész a VOLT Fesztivál felkérésére hűtőszekrényt, mosógépet, mikrosütőt és biciklit alakított műtárgyakká. Az alkotó munka július elején, a Sopronban fesztiválozó közönség szeme láttára kezdődött meg, a művész hónapokon át szentendrei műtermében dolgozott a tárgyakon, az utolsó ecsetvonásokkal csak nemrég készült el.

Az egészen egyedi műveket a www.volt.hu oldalon, testközelből a Gödör Klubban a Design Hét keretében, illetve ugyanitt vasárnap a WAMP-on tekintheti meg a közönség. A nyertes licitálók a műalkotásokat október 17-én, a Szegénység elleni küzdelem világnapján vehetik át.





nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés