bezár
 

film

2010. 10. 05.
Polanski először jelent meg a párizsi nyilvánosság előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először jelent meg a párizsi nyilvánosság előtt jogi megpróbáltatásai után Roman Polanski, aki "boldogan találta meg újra barátait" egy kiállítás megnyitóján.

prae.hu

Egy ideig börtönben, majd hosszasan házi őrizetben lévő rendező hétfő este jelent meg a francia fővárosban, a bejáratnál néhány fotós és újságíró várta.

"Boldog vagyok, hogy Párizsban lehetek, és újra találkozhatok barátaimmal" - jelentette ki a francia-lengyel állampolgárságú művész, aki azok után nyerte vissza szabadságát, hogy a svájci hatóságok júliusban úgy döntöttek: nem tesznek eleget az amerikai részről kérvényezett kiadatásnak.

Polanski a Brune/Blonde címet viselő filmes kiállításon tette tiszteletét, többek közt Costa-Gavras filmrendező társaságában. A tárlaton filmszemelvényeket, fotókat, plakátokat vonultatnak fel a filmtörténet nőinek hajszínét körüljárva.

A művészt előzőleg a montreux-i dzsesszfesztiválon láthatta a közönség, akkor felesége, Emmanuelle Seigner koncertjén jelent meg.

A 76 éves rendező a hírek szerint 2011-ben újra dolgozni fog, Yasmina Reza író és dramaturg Le Dieu de carnage című munkáját viszi filmre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés