bezár
 

építészet

2010. 10. 05.
A hatalmas velencei reklámplakátok ellen tiltakoznak az építészek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Építészek és nemzetközi múzeumok igazgatói indítottak kampány, hogy megszabadítsák a felújítás alatt álló velencei palotákat a rájuk kifeszített hatalmas reklámplakátoktól.

prae.hu

"Elfogadhatatlan, hogy Velence szép, de felújítás alatt álló palotáit nagy felületű reklámtranszparensekkel burkolják be" - írta Norman Foster brit építész Sandro Bondi olasz kulturális miniszternek és Giorgo Orsoni velencei polgármesternek.

A felszólítást többek között Neil MacGregor, a British Museum igazgatója és Glenn Lowry, a New York-i Museum of Modern Art (MoMa) vezetője is aláírta.

Foster arra szólította fel az olasz kormányt, hogy változtassa meg a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a renoválást finanszírozó cég a felújítás ideje alatt reklámplakátokkal vonja be az adott épületet, amelynek szerkezete így hosszú időre eltűnik a városba látogatók elől.

Velence polgármestere válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy a lagúnák városában csupán hat palota van reklámplakátok mögé bújtatva, míg Rómában 67, Milánóban pedig 261. Orsoni kifejtette: "A felújításokhoz szükségünk van a magánvállalkozók pénzére. Városunkban tilos reklámplakátok kihelyezése az utakon és utcákon. Ilyen szempontból Velence a világ legjobban védett városa".

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása

Más művészeti ágakról

irodalom

A szerző fellép a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
Az Ugyanakkor, ugyanott című kiállítás megnyitójáról
Gyévuska a Városmajorban
gyerek

Megnyitó: 2024. szeptember 12. csütörtök 17:00


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés