bezár
 

art&design

2010. 10. 01.
Rövidül a British Múzeum nyitva tartása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A brit kormány által tervezett költségvetési lefaragások miatt januártól rövidül a világhírű londoni British Múzeum nyitva tartása.

prae.hu

Az intézmény csütörtökön és pénteken a megszokott 17 óra 30 perc helyett 20 óra 30 percig várta a látogatókat, a megszorítások miatt azonban az érdeklődőknek a jövőben be kell érniük pusztán a pénteki "késő esti műszakkal".

A spórolás a személyzetet is érinti, a múzeum állománya egyelőre nem bővülhet újabb dolgozókkal. A megtakarításoknak igyekeznek érvényt szerezni a dolgozók telefon- és a Blackberry-használatának korlátozásával is.

A British Múzeum amióta csak 1753-ban megnyitotta kapuit, ingyenesen látogatható, ugyanez igaz a Nemzeti Galériára, valamint a Tate Galériára is. Az intézmények csak időszaki kiállításaikra szednek belépőt.

Neil McGregor, a British Múzeum igazgatója arról tájékoztatta a kormányt, hogy a nyitva tartás megváltoztatása mellett vizsgálták az ingyenesség gyakorlatának átalakítását is. Ez végül a heves tiltakozások miatt lekerült a napirendről.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés