bezár
 

film

2010. 09. 30.
Tarr Béla teljes életműve egy litván filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Először mutatják be Tarr Béla teljes életművet Litvániában, a pénteken kezdődő kaunasi filmfesztiválon személyesen vesz részt a világhírű magyar rendező - tájékozatta a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-t.

prae.hu

A közlés szerint a Tallinni Magyar Intézet és a Magyar Filmunió közös szervezésében megvalósuló vetítéssorozaton Tarr Béla hét játékfilmje lesz látható az 1977-es Családi tűzfészektől kezdve legutóbbi, A londoni férfi (2007) című mozgóképig.

Az 1990-es évek filmtörténeti mérföldköveként számon tartott Sátántangó című film a retrospektív keretében lesz látható másodszor Litvániában. A londoni férfi című Tarr-filmet hamarosan a litván filmszínházak is műsorra tűzik.

A nagyvilág filmtermésének kiemelkedő újdonságait felvonultató 2010-es válogatás két fiatal magyar alkotó munkáját is bemutatja Kaunasban. A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Bibliothéque Pascal (rendező Hajdu Szabolcs) és a Pál Adrienn (rendező Kocsis Ágnes) című új magyar játékfilmeket ismerheti meg a litván közönség.
A kaunasi fesztivál teljes programját Vilniusban, a litván fővárosban is műsorra tűzik október 11-től - közölte a filmunió.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés