bezár
 

zene

2010. 09. 27.
Polgár László búcsúztatása jövő hétfőn lesz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Polgár László operaénekes tisztelői jövő hétfőn, október 4-én 13 és 15 óra között róhatják le kegyeletüket a Magyar Állami Operaházban kialakított emlékhelyen - tájékoztatta a dalszínház hétfőn az MTI-t.

prae.hu

A közlés szerint Polgár Lászlót szűk családi körben helyezik majd végső nyugalomra Budapesten.

A Magyar Állami Operaház Polgár László emlékére című estjével tiszteleg az elhunyt művész előtt. Az emlékhangverseny szintén október 4-én lesz. A 19 órakor kezdődő esten közreműködik az operaház zenekara és énekkara, vezényel Kovács János, Győriványi Ráth György és Hamar Zsolt.

Polgár Lászlót életének 64. évében, szeptember 19-én váratlanul érte a halál Zürichben.

A nemzetközi hírű énekest Bartók hősének, a Kékszakállú hercegnek világszerte elismert életre keltőjeként tartották számon, a legismertebb operaházakban szerzett elismerést különlegesen mély basszusával. A Kossuth- és Grammy-díjas operaénekes 1991 óta volt a Zürichi Opera tagja és egy ideje megbecsült tanára a ház tekintélyes stúdiójának.

Hangját a kritikusok sötét árnyalatokban gazdagnak és bársonyosnak tartották, az operairodalom számos basszusszerepében nyújtott emlékezetes alakítást. Ezek közé tartozott Mozart A varázsfuvola című művének Sarastro-szerepe, Verdi Don Carlos című operájának II. Fülöpje, az olasz komponista Rigoletto című darabjának Sparafuciléje, valamint Wagner Parsifaljának Gurnemanz szerepe.

Pályafutása során fellépett többek között a milánói Scalában, a londoni Covent Gardenben, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Los Angelesben, Firenzében, Bolognában, emellett rendszeresen szerepelt a bécsi Állami Operaházban. Budapesten utoljára 2010. június 28-án, az évadzáró-nyárköszöntő gálaesten lépett fel a Magyar Állami Operaházban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés