bezár
 

art&design

2010. 09. 25.
EKF - Fiatal Európai Alkotók - utazó művészeti seregszemle Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi kortárs művészek munkáiból nyílik tárlat vasárnap Pécsett, a kiállítás, amely Pécsett október 17-ig lesz látható, Európa nyolc városát járja körbe, hogy a kiállított alkotásokon keresztül az érdeklődök megismerhessék a különböző országok fiatal művészeit.

prae.hu

A fiatal nemzetközi kortárs művészek munkái Pécs belvárosának egyik elfelejtett épületében, a Munkácsy Mihály utcai, pár éve bezárt rendelőintézet épületében leltek ideiglenes otthonra.

A Fiatal Európai Alkotók (Jeune Création Européenne (JCE) - Biennale Itinerante d’Art Contemporain) elnevezésű, nyolc város és nyolc kurátor együttműködéséből született utazó kiállítás a jelen inspirálta alkotásokkal nyújt izgalmas képet a kortárs európai képzőművészetről.

Az országok (Ausztria, Franciaország, Litvánia, Olaszország, Spanyolország, Szlovákia, Portugália valamint Magyarország) tíz-tíz művész munkájával képviselteti magát, a festményektől a grafikákig, a fotográfiákon át a videóinstallációkig számos műfaj alkotásai kerültek egymás mellé.

A tárlat többek között arra keresi a választ, hogy milyen különbségek és hasonlóságok rejlenek a kontinens különböző pontjain keletkezett művekben, mi foglalkoztatja az európai művészek fiatal generációját, megszólítják-e a különböző történeteket és álláspontokat képviselő alkotások a magyarországi nézőközönséget. A kiállítók között található tíz magyar művész munkáit tavaly egy zsűri választotta ki a Fiatal Kortárs Állásfoglalások címmel megrendezett kiállításról (www.fika.hu).

Eddig a franciaországi Montrouge, a litvániai Klaipeda és Pozsony látta vendégül a kiállítást, Pécsett szombaton este nyitják meg, minden héten keddtől vasárnapig 11 és 19 óra között tekinthető meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés