bezár
 

zene

2010. 09. 25.
Ismét Hétfő esti jazz a Művészetek Palotájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik a Művészetek Palotája évek óta futó sorozata, a Hétfő esti jazz: a műfaj hazai legjobbjait és a fiatal tehetségeket a Fesztivál Színházban bemutató széria a nyári szünet után hétfőn Borlai Gergő dobos Divided Concert című műsorával indul.

prae.hu

A nyitókoncerten kifejezetten erre az alkalomra készült új szerzemények szólalnak meg. Borlai Gergő alkalmi csapatában olyan kiválóságok lépnek színpadra, mint Oláh Tzumo Árpád (zongora, billentyűs hangszerek), Dresch Mihály (szaxofon) és Tátrai Tibor (gitár) - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A dobos új albumáról, az MMM-ről is válogat majd a koncerten, és a tervek szerint a vendégek szerzeményei testreszabott hangszerelésben szólalnak meg. A közreműködők között lesz Nguyen Le vietnami-francia gitáros, Hadrien Feraud francia basszusgitáros, Pete Lockett brit ütőhangszeres, valamint Ladányi Andrea táncművész, aki az elmúlt években BL név alatt már több közös performanszban szerepelt Borlaival. A 26 éves Hadrien Feraud játszott együtt Chick Coreával és John McLaughlinnal is.

A Hétfő esti jazz következő koncertjén október 18-án a Fusio Group mutatja be új lemezét. Szendőfi Péter dobos 1992-ben alakult együttese a modern elektronikus dzsessz amerikai mintáit követi, groove-okra épülő sodró lendületű zenét játszik. Szendőfi korábban közvetlenül a műfaj mestereitől tanult New York-i ösztöndíja során: Dave Weckltől, Dennis Chamberstől és Jojo Mayertől.

November 8-án a fiatal és egyre érettebb hangú énekesnő, Fábián Juli lép fel saját zenekarával, a Jazz Riffel. A koncerten Fábián Juli nemrég megjelent új lemezéről, a Honey and Chiliről is szerepelnek dalok, amelyeket dallamos témák, feszes groove-ok, innovatív ritmusszekció és lírai hangvétel jellemeznek.

A koncertsorozat idei zárásaként december 13-án Szakcsi Lakatos Béla a Tükrök címet viselő produkció keretében mutatja be legújabb szerzeményeit, amelyekben a dzsessz kortárszenével, cigányfolk gyökerekkel és magyar népzenei hagyománnyal elegyedik. A koncerten egy külön erre az alkalomra összeállított zenekar játszik majd, amelyben Dresch Mihály, Szandai Mátyás (bőgő) és Balázs Elemér (dob) is szerepel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés