bezár
 

film

2010. 09. 25.
Négy magyar film a tajvani filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy magyar filmet, Goda Krisztina, Rohonyi Gábor, Till Atilla és Márton István egy-egy alkotását mutatják be októberben Tajvanon, a tajpeji filmfesztiválon - tájékoztatta a mozikat forgalmazó HungariCom az MTI-t.

prae.hu

A közlés szerint a világ második legmagasabb épületének, a Taipei 101-nek a szomszédságában rendezik meg idén is a tajpeji filmfesztivált, amelyen Goda Krisztina Kaméleon című szélhámosfilmjét, Rohonyi Gábor Konyec című road movie-ját, Till Attila első rendezését, a Pánikot, valamint Márton István vígjátékát, a Buhera Mátrixot mutatják be az ázsiai közönségnek.

A HungariCom kiemelte, hogy a Buhera Mátrixnak ez lesz az első külföldi fesztiválszereplése. A négy magyar filmet angol és mandarin felirattal tekinthetik meg október végéig több alkalommal is a tajvani nézők.

A tajpeji filmfesztiválon egyébként hat szekcióban több mint ötven alkotást vetítenek. A seregszemlén többnyire Japánban és más ázsiai országokban készült filmek szerepelnek, de az érdeklődők emellett német, román, holland, izlandi, francia olasz és portugál filmeket is megismerhetnek az október 31-ig zajló vetítéssorozaton - olvasható a HungariCom összegzésében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés