bezár
 

art&design

2010. 09. 24.
Újra Kép a falon a Kertész29-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2008 nyarán útjára indult festőművészeti honlap alkotói idén júliusban léptek először együtt a nagyérdemű elé, amikor közös kiállításon 10 festőművész mutatta be alkotásait és képviselte a többezres közösséget. A Kertész29 Galériában rendezett kiállítás megnyitóját hatalmas érdeklődés övezte és több mint 150 vendég jelent meg.

prae.hu

Mind a nagyközönség, mind a média érdeklődése, valamint a honlapon közösséget alkotó művészek igénye egyértelműsítette a szervezőkben, hogy a folytatás nem maradhat el. Az első kiállításon festőművészként is résztvevő Fülöp Miklós, ezúttal csak a szervezői feladatokat látja el:
- Várakozásainkon felüli volt az érdeklődés, ami az első kiállítást övezte, pedig volt néhány sokat próbált festőművész is köztünk. Igazából gondolkodni sem kellett a dolgon, egyértelmű volt, hogy tovább ütjük a vasat, hiszen olyan ritka manapság, hogy kortárs művészek sikeréről számolhatunk be. Az elképzeléseink szerint fél évenkénti, őszi-tavaszi ciklusban rendeznénk meg az immáron sorozattá bővülő Kép a falon kiállítást - mondta az ötletgazda.
Papp Norbert munkája
Az elhatározást tett követte, már csak a kiállító csapat összeválogatása volt hátra, akik a honlapon megtalálható több mint 900 művész közül kerültek ki. Természetesen, cél volt, hogy kiváló művészek, változatos munkái kerüljenek a falakra. Októberben a Kép a falon második kiállításán az alábbi alkotók festményeit tekinthetik meg az érdeklődők: Belánszky-Demkó Beáta, Boros Andrea, Csorba Anikó, Kósa Csaba, Nagy Lajos, Nimcsevity Anna, Papp Norbert, Suhaj Zoltán, Szigeti Márta, Zerényi László.
Zerényi László munkája
A kiállításnak ezúttal is a Kerész29 Galéria ad otthon, hiszen a kiállítóhely vezetői és a kiállítás szervezői is hosszú távú együttműködést terveznek. A működőképes koncepció minden szereplő – a kiállító művészek, a galéria és a weboldal – előnyére válik, de persze a legnagyobb nyertesek azok lesznek, akik élőben is megtekintik a nem mindennapi kiállítást.

A Kép a falon kiállítás-sorozat őszi tárlatát 2010. október 2-án 18 órai kezdettel Herczeg Zoltán divattervező nyitja meg. A kiállítás október 16-ig tekinthető meg a Kertész utca 29. alatt található galériában.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés