bezár
 

film

2010. 09. 21.
Fliegauf Benedek filmjei Reykjavíkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fliegauf Benedek filmjeit mutatja be Emerging Master című portrésorozatában a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál; a csütörtökön kezdődő izlandi mustra Fehér György és Pejó Róbert egy-egy munkáját is műsorára tűzi.

prae.hu

A Magyar Filmunió MTI-nek elküldött keddi tájékoztatása szerint a filmművészet ígéretes tehetségeit felvonultató portrésorozat idén a magyar rendező munkásságára fókuszál az északi ország nemzeti filmünnepén.
Fliegauf Benedek a fesztivál díszvendégeként érkezik az izlandi fővárosba a hétvégén.

Reykjavíkban egyaránt műsorra tűzik első játékfilmjét, a Berlinben díjazott Rengeteget (2003), a világszerte sikeres, 2004-es Dealer-t, valamint az alkotó első angol nyelvű mozgóképét, a német-magyar-francia koprodukcióban idén elkészült Womb című munkát is. (Mindhárom játékfilmet támogatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány.)

A fesztivál különprogramjában a magyar filmművészet egyik klasszikusát, Fehér György Szürkület című filmjét is vetítik két alkalommal Reykjavíkban.
Az izlandi közönség két további, magyar részvétellel készült koprodukciót is láthat a 2010-es válogatásban: Pejó Robert Látogatás címmel osztrák-magyar-német koprodukcióban készült filmje és Marian Crisan román-magyar-francia részvételű, locarnói díjas Morgen című mozgóképe kapott meghívást a filmünnepre.

A Látogatás egyik főszerepét alakító Gryllus Dorka egy további filmben is látható lesz Reykjavíkban: Fatih Akin, a török származású németországi rendező legutóbbi, Soul Kitchen című vígjátékában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés