bezár
 

zene

2010. 09. 21.
Bartoli veszi át a Salzburgi Pünkösdi Ünnepi Játékok vezetését
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cecilia Bartoli olasz mezzoszoprán énekesnő veszi át 2012-től három évre a Salzburgi Pünkösdi Ünnepi Játékok művészeti vezetését - közölte Alexander Pereira, a Salzburgi Ünnepi Játékok kijelölt intendánsa hétfőn Bécsben.

prae.hu

A tervek szerint minden évben színpadra állítanak egy operaelőadást, amelyet legalább két alkalommal bemutatnak a pünkösdi hétvégén, majd ugyanabban a szereposztásban a nyári ünnepi játékok programjára is felvesznek.

Pereira badarságnak nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a pünkösdi fesztivál teljes mértékben barokk fesztivállá alakulna - annak ellenére, hogy a 2012-es évet Händel Giulio Cesare című operájával kezdik.

Pereira hozzátette: a Mozart-énekesként és a bel canto specialistájaként is nevet szerzett Bartoli azon kevés művészek egyike, aki képes új életet lehelni az ünnepi játékokba és elmélyíteni nemzetközi sikereit.

Bartoli megtiszteltetésnek és kiváltságnak nevezte, hogy átveheti ezt a posztot. Kifejtette: a feladat teljesítésének elengedhetetlen feltételei a tudás, a tapasztalat, a szenvedély és a kreativitás. Bartoli azonban nem csak művészeti vezetőként áll majd az ünnepi játékok rendelkezésére: már a Giulio Cesare-ban ő énekli Kleopátra szerepét.

"Hatalmas hiba lenne, ha lemondanánk a közreműködéséről" - vélekedett Pereira.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés