bezár
 

art&design

2010. 09. 19.
Két üvegművész házaspár üvegképei, szobrai közös kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ritka kiállításnak ad otthont keddtől Páratlan páros címmel a Klebelsberg Kultúrkúria; két üvegművész házaspár: Lukácsi László és Borbás Dorka valamint Polyák János és Szőke Barbara üvegképekkel, szobrokkal, a természetet követő tárgyakkal egyszerre mutatkozik be a közönségnek.

prae.hu

Ahogy Lukácsi László Ferenczy Noémi- és Fujita-díjas üvegszobrász az MTI-nek elmondta, mind a négyen különbözőképpen alkotnak színben, formában, felületben, de összeköti őket az anyag, nevezetesen az üveg.

Lukácsi László augusztusban Japánban, a kétévente megtartott Kanazavai Nemzetközi Üvegművészeti Kiállításon ragasztott, csiszolt síküveg legyezőjével 39 ország 470 művésze közül elnyerte az aranyérmet. A díjnyertes alkotást Kanazavából október elején átviszik Notojimába és az üvegművészeti múzeumban lesz látható november végéig. Lukácsi a mostani tárlaton is bemutat egy üveglegyező szobrot, de többek között üvegkavicsa és prizmája is látható lesz.

Felesége, Borbás Dorka különböző technikával készített mesebeli és történelmi figurákat - mint az üvegsárkány vagy az üveglovag - állít ki.

Polyák János Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a követ és a betont kombinálja az üveggel, ezekből az anyagokból különleges "fénycsapdákat" készít - ezzel ismerkedhet most meg a közönség is.

Felesége, Szőke Barbara festőművészként diplomázott, de megragadta az üveg sokszínűsége és grafikai jellegű, kisebb-nagyobb méretű csiszolt, ragasztott üvegképeket alkot és állít ki - foglalta össze Lukácsi László.

A négy üvegművész Páratlan páros című kiállítása október 17-ig tart nyitva.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés