bezár
 

zene

2010. 09. 17.
Újraindul a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál operaklubja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nyári szünet után pénteken újraindul a "Bartók+ " Miskolci Nemzetközi Operafesztivál operaklubja: a nyitóprogramon Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából Keleti Márton Erkel élete című filmjét vetítik.

prae.hu

Méhes László, a rendezvény sajtóreferense az MTI-nek csütörtökön elmondta: a kéthetes rendszerességgel megrendezett operaklub vezetője, Bócz Sándor zenetörténész a most induló szezonban is számos érdekes, ritkaságszámba menő operafilmmel várja az operabarátokat a miskolci Csodamalom Bábszínház színháztermében.

A találkozók ingyenesen látogathatók, a programterv szerint a szeptember 17-i első rendezvény után legközelebb október 1-jén Léo Delibes Lakmé című darabjának előadásáról készült felvételt nézhetik meg az érdeklődők a Sydneyi Opera tolmácsolásában.

Október közepén Lehár Ferenc A cárevics című darabja látható felvételről, a Stuttgarti Opera előadásában, a hónap végén pedig a Glindebourne-i Fesztiválon bemutatott Rossini-előadás, az Ory grófja csábítja a közönséget.

Novemberben Ponchielli-, Puccini-, decemberben Bellini- és Gounod-operák felvételei szerepelnek a palettán, a jövő évben pedig - egészen a késő tavaszi zárásig - mások mellett Csajkovszkij, Verdi, Offenbach, Donizetti és Strauss művei lesznek láthatóak az operaklubban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés