bezár
 

színház

2010. 09. 16.
Nem sikerült színházigazgatót választani Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem sikerült megválasztani a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját, mert a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyik jelölt sem kapta meg a képviselők többségének támogatását.

Szkéné színház

A teátrum vezetői posztjára a színházat mintegy két évtizede irányító Balikó Tamás mellett Dörner György, Rázga Miklós, Márton András színművész, valamint Béres Attila és Rusznyák Gábor rendező pályázott.

Mind a hat jelentkezés érvényes volt, s bár a szakmai előkészítő bizottság Balikó Tamás és Márton András pályázatát részesítette előnyben, az önkormányzat kulturális bizottságának támogatását egyikük sem nyerte el, ahogy a közgyűlését sem.

Balikó Tamás megbízatása jövő év február 15-én jár le, s mivel a pályázat eredménytelen lett, az intézményvezető személyéről az októberi választások után felálló új közgyűlésnek kell döntenie egy új eljárás keretében.

A korábban meghirdetett pályázati kiírás szerint a vezető 2011. február 16-tól öt éven át töltheti be a tisztséget. A jelentkezőkkel szemben követelmény a felsőfokú szakirányú végzettség és legalább ötéves szakmai gyakorlat.

Elvárás a műfaji sokszínűségre, a hazai opera-, musical- és operettkincs bemutatására való törekvés, s emellett az is, hogy az intézmény fokozottan vegyen részt a fiatalok színházra nevelésében, a színházlátogatók között a gyermek és ifjúsági korosztály arányának növelésében.

Az igazgatónak a gazdasági viszonyok, támogatások figyelembevételével, optimálisan kell megterveznie a teátrum működtetését, kihasználtságát, és feladata az intézmény operatagozatának fejlesztése, továbbá a Pécsi Balett szerepének erősítése is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés