bezár
 

film

2010. 09. 15.
Rangos mustrákon szerepel Kocsis Ágnes legutóbbi filmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kocsis Ágnes Cannes-ban díjazott játékfilmje, a Pál Adrienn a rigai, majd a zürichi nemzetközi filmfesztivál rangos versenyprogramjában indul - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t szerdán.

prae.hu

Rigában pénteken kezdődik a nemzetközi filmfesztivál, az Arsenals. A lett főváros jelentős kulturális eseményei között számon tartott, kétévente megrendezett fesztivál műsorra tűzi Kocsis Ágnes új játékfilmjét is: a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült Pál Adrienn az Arsenals nemzetközi versenyprogramjába kapott meghívást 12 vetélytárssal együtt.

Az európai koprodukcióban készült és Cannes-ban díjazott Pál Adrienn Lettország után Svájcban is bemutatkozik: a szeptember 23-án kezdődő zürichi filmfesztivál rangos versenyprogramjába is hivatalos Kocsis Ágnes új rendezése. A fiatal alkotókat felvonultató zürichi seregszemlén idén vesz részt először magyar film.

A Pál Adrienn című film Piroska, egy "túlsúlyos, érzéketlenné vált ápolónő" története, "aki nem tud ellenállni a krémes süteményeknek. Az elfekvő osztályon dolgozik, az életét körbefonja a halál. Egy napon útra kel, hogy megkeresse régen elvesztett gyerekkori barátnőjét. Miközben az emlékeit próbálja összegyűjteni, ellentmondásos utazásra indul a saját és azok emlékezetében, akikkel útja során találkozik" - idézi fel a film történetét a filmunió közleménye.

Kocsis Ágnes legutóbbi filmje, mely versenyben van az Európai Filmakadémia díjaiért is, a Pusztai Ferenc vezette KMH Film produkciójában készült.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés