bezár
 

színház

2010. 09. 15.
Az Alternatív Színházi Szemle díjai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három előadás nyerte el kedden az idén szeptember 10. és 14. között Budapesten megrendezett Debreceni Alternatív Színházi Szemle fődíját - tájékoztatta az MTI-t a fesztivált befogadó Merlin Színház.

Szkéné színház

A Iulia Popovici kritikus, Árkosi Árpád rendező és Pálfi György filmrendező által alkotott zsűri döntése értelmében a kedd este megtartott díjátadón Pintér Béla és Társulata Szutyok című előadása (rendező: Pintér Béla) "az aktuális társadalmi környezet átélhető színpadi megfogalmazásáért", míg a Hólyagcirkusz Társulat Kant (rendező: a társulat) című produkciója "a látható előadás mögötti kollektív bölcsességért" érdemelte ki a fődíjat.

A harmadik díjazott, a Szputnyik Hajózási Társaság Kockavető (rendező: Bodó Viktor) című előadásában "saját művészetének határaival küzd, amikor egy új színházi nyelv kialakítására törekszik, szoros együttműködésben a közönséggel" - szól a zsűri indoklása.

Urbán András társulatvezetői munkájáért vehetett át különdíjat; a fesztiválon Urbán András Társulata a The Beach című előadással lépett fel.

Az Alternatív Színházi Szemle 1994 óta nyújt bemutatkozási lehetőséget a független színházi szféra kiemelkedő társulatai számára. Az utóbbi két esztendőben Debrecenben megrendezett fesztivál mindig az aktuális évben született különböző műfajú, innovatív szemléletű, alternatív és független színházi előadásokat gyűjti össze, és bocsátja szemlére. Az eseményt a Befogadó Színházak Társulása és a Független Színházak Szövetsége rendezi.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés