bezár
 

irodalom

2010. 09. 14.
Elhunyt Polgár András
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rövid, súlyos betegség után, életének 74. évében elhunyt Polgár András író, népszerű teleregények, filmsorozatok, filmek, színdarabok, regények szerzője, dramaturgja. Búcsúztatása 2010. szept. 16-án 14: 00 órakor lesz a Megyeri úti temetőben
Polgár AndrásRészlet az író honlapján található önbemutatásából:

Mindig a soron következő feladat izgatja az embert legjobban; szerencsére nem szűkölködöm a feladatokban. Tervezek egy filmvígjátékot, amely egy nemzetközi szélhámos pályafutását mutatja be, több országon keresztül. Hősöm számos ország üzletembereit, politikusait teszi lóvá, ám minden a sport felemelő kulisszái között, közelebb a box világának szorítójában. A kötelek között nyüzsög csavaros eszű hősöm, s kiütéssel győzi le azokat, akik bíznak benne, akik hisznek tisztességében. "A boxpápa". A készülendő forgatókönyvet pályázatra készítem, akárcsak legutóbbi regényem, a "hüjezsiráf" filmváltozatának tervét is.

Sok évtizedet húztam le a televízióban, bár nem vallom magam kommunikációs szakembernek, figyelemmel kísérem a mai tévék műsorait, az új arcokat, és általában a televíziózás változásait. Ugyanakkor szeretnék megemlékezni a közelmúlt meghatározó egyéniségeiről, rendezőkről, írókról, producerekről. Ezek az írások a tévéművészek internetes folyóiratán olvashatóak, de elképzelhető, hogy egyszer majd könyv kerekedik ki belőlük.

Terveim között szerepel egy dráma, Jászai Mari és Blaha Lujza életének színi összekapcsolása. A két nagyasszony valójában nem kedvelte egymást, ha lehetett, kitértek egymás útjából, mindketten jellemük és (sokszor bizony nem előnyös) életvitelük miatt az ünneplések mellett szenvedett is; életük vége felé, pályájuk zenitjén egyikük megnézte másikuk híres alakítását, Csiky Gergely Nagymama című darabjának címszerepében; ez döntött, ettől kezdve rangjukhoz méltón éltek egymás mellett.

Gyakori szerzője vagyok két Kanadában megjelenő, magyar nyelvű portálnak (www.kalaka.com , www.canadahun.com), a második oldalain drámapályázatot indítok, szépreményű, reménybeli drámaírók számára.


prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés