bezár
 

színház

2010. 09. 13.
Zágráb vendégeskedik Pécsen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zágráb vendégeskedik Pécsen: a horvát főváros szerdán képzőművészetéből, zenei és színházi életéből ad ízelítőt a közönségnek Európa egyik idei kulturális fővárosában.

Szkéné színház

"A Zágráb-nap programjainak célja, hogy bemutassa a Péccsel hosszú ideje testvérvárosi kapcsolatokat ápoló horvát fővárosban zajló kulturális folyamokat" - áll a Pécs2010 Sajtóirodának hétfőn az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

A legifjabb korosztályt 11 órára, a Miroslav Krleža horvát iskola aulájába a Žar Ptica Gyermekszínház Félelem az Acacia utcában című gyerekelőadására várják. A darabot a múlt század második felének egyik legnépszerűbb horvát gyerekírója, Milivoj Matošec jegyzi, Oliver Frljić rendezése pedig nagy hatású, vizuálisan vonzó előadást garantál.

A pécsi Művészetek és Irodalom Házában 17 órától az újonnan megnyitott zágrábi Kortárs Művészeti Múzeum videóinstallációi láthatók.

Az érdeklődők tizenhárom, az elmúlt évtizedekben nemzetközi kiállításokon szerepelt videóinstallációt láthatnak olyan művészektől, mint Sanja Iveković, Dalibor Martini, Željko Kipke, Goran Trbuljak, Ivan Ladislav Galeta, Vladimir Petek, Davor Sanvincenti, Renata Poljak, David Maljković, Vladimir Knežević, Damir Očko, Simon B. Narath és Sandra Sterle. Ők a németországi Oberhausentől Buenos Airesig számos nemzetközi fesztiválon részesültek elismerésben.

A Művészetek és Irodalom Háza lesz a helyszíne annak a koncertnek is, amelyen a zágrábi zeneakadémia rangos zenei versenyeken sikeresen szereplő diákjai mutatkoznak be. Az est folyamán Srđan Bulat (gitár), Marie Spaemann (cselló), Kaja Farszky (marimba) és Dženana Šehanović (zongora) játszik a közönségnek Isaac Albeniz, Boris Papandopulo, Grazyna Bacewicz, Božidar Kunc, Vittorio Monti, Liszt Ferenc, Iannis Xenakis és Igor Lešnik műveiből.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés