bezár
 

art&design

2010. 09. 12.
Hortobágytól Hargitáig - Fotókiállítás a debreceni orvoscentrumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszámú érdeklődő előtt nyitották meg Tóth Csaba urológus professzor Hortobágytól Hargitáig című fotókiállítását vasárnap a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) elméleti tömbjében.
Paragh György professor, a DEOEC elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy az orvosképzésben, és általában az egyetemi képzésben fontos, hogy az ne csak szakmaspecifikus, hanem értelmiségiképzés legyen.

Tóth Csaba professzor emeritus, az urológiai klinika nyugalmazott igazgatója, a vesekőzúzó centrum szakmai igazgatója sokat tett ezért - mondta a centrumelnök felidézve, hogy a kiváló orvossal ritkán lehet úgy találkozni, hogy ne legyen a vállán fényképezőgépe, amellyel megörökíti a vissza nem térő pillanatok maradandó értékeit.

Vajda Mária, a Déri Múzeum főmuzeológusa a néphagyományok elkötelezett őrzőjének nevezte "az urbánus léten felülemelkedő" professzort, akit úgy minősített: "az urológusok között a legjobb fotós, a fotósok közt a legjobb urológus".

A kiállítás megnyitóján jelen volt több fotó pusztai ihletője, számos hortobágyi pásztorember is.

Gencsi Zoltán, a Hortobágyi Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója egy névre szóló bicskával ajándékozta meg a 70 éves Tóth Csabát, akit ezzel - mint ahogy azt Vajda Mária megfogalmazta - "befogadtak a pásztorok közé, az eget tartó magyar emberek társaságába".

A hortobágyi pásztorok, a gyimesi csángók, a székelyföldi magyarok életét, "a való világ értékeit bemutató" fotókiállítást két hétig tekintheti meg az érdeklődők a debreceni orvoscentrum elméleti tömbjében.

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés