bezár
 

zene

2010. 09. 10.
Zongorabillentyűk az Andrássy úton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétfőn délelőtt a budapesti Andrássy út egy kis szakasza zongoraklaviatúrává alakul: a Nagymező utca sarkán, a Lengyel Intézet előtti járdára a Nemzetközi Chopin-év keretében billentyűket ábrázoló képet festenek.

prae.hu

Az eredetileg gyalogátjárónak tervezett zongoraklaviatúra Helena Czernek és Klara Jankiewicz munkája - közölte a budapesti Lengyel Intézet az MTI-vel.

A projekt a Bęc Zmiana Alapítvány, Varsó Város Promóciós Irodája, valamint a varsói Képzőművészeti Akadémia Ipari Formatervezés szaka által 2008-ban meghirdetett pályázat nyertes pályaműve.

A 200 éve született lengyel zeneszerző, Fryderyk (Frédéric) Chopin emlékét idéző zongoraklaviatúrát ősszel Varsóban, a lengyel fővárosban is felfestették, ahol Chopin csaknem húsz éven ált élt és alkotott.

A budapesti Lengyel Intézet most a magyar fővárosban is bemutatja a különleges zongorabillentyűzet alakú motívumot, amely 2010. szeptember 13-tól egészen az év végéig díszíti majd az Andrássy út egy rövid szakaszát.

A gyalogátkelő meghosszabbításaként felfestett zongoraklaviatúra az Andrássy út és a Nagymező utca sarkát díszíti majd a főváros szívében, a Magyar Állami Operaház és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felújításra váró épülete szomszédságában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés