bezár
 

film

2010. 09. 08.
Forró témák a CineFesten: Hitler Hollywoodban, Shirin Neshat Miskolcon, Tarr Béla producerének sorsa filmen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Forró témák a CineFesten: Hitler Hollywoodban, Shirin Neshat Miskolcon, Tarr Béla producerének sorsa filmen A miskolci Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztiválon olyan nemzetközi fesztiválsikerek közül válogathatnak a látogatók, melyek valóban forró, aktuális témákat dolgoznak fel. A fesztivál programjai 2010. szeptember 10-én, pénteken kezdődnek...

prae.hu

Frederic Sojcher, a filmtörténészből lett elsőfilmes rendező zseniális áldokumentumfilmje, a Hitler Hollywoodban jelenleg Velencében, a Venice Days szekcióban versenyez, Danis Tanovic és Bertrand Blier társaságában. Az alapötlet: az amerikai kormány Hollywooddal összefogva megpróbálja megsemmisíteni a rájuk veszélyt jelentő európai filmipart a II. világháború idején. A filmből például az is kiedrül, hogy Jean-Luc Godard nem más, mint a CIA ügynöke. A fergeteges alkotás most kezdte fesztiválkarrierjét, Karlovy Varyban FIPRESCI-díjat nyert. Sojcher a CineFest vendége lesz. (Premier: szeptember 11, 22.00.)

Egyenesen a Lidóról érkezik Miskolcra Shirin Neshat is. Neshat zsűritag Velencében, miután tavaly itt elnyerte a legjobb rendezés díját első filmjéért. A Nők férfiak nélkül (trailer itt) magyarországi premerje is a CineFesten lesz. A vetítés után a világhírű, New Yorkban élő iráni művész a közönség kérdéseire válaszol. (Premier: szeptember 14., 18.00.)

Tarr Béla producerének váratlan halála ihlette a Gyermekeim apját, melyet Cannes-ban az Un certain regard szekcióban díjaztak. Mia Hansen-Love filmje egy producer (alakját Humbert Balsanról mintázták) utolsó napjait, öngyilkosságát, majd feleségének kálváriáját mutatja be. Film a filmkészítésről - nemcsak filmeseknek. (Premier: szeptember 12., 21.30.)

JAMESON CINEFEST - MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL
JAMESON CINEFEST - MISKOLC INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

www.cinefest.hu

2010. szeptember 10-19. / 10-19 September, 2010


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés