bezár
 

film

2010. 09. 08.
Csupó Gábor filmje a jereváni fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A csütörtökön kezdődő jereváni animációs filmfesztiválon, a ReAnimanián szerepel Csupó Gábor egészestés alkotása, az Immigrants - Jóska menni Amerika.

prae.hu

A nagyjátékfilmes szekcióban Csupó mozija mellett egy cseh, egy japán, egy spanyol, egy kínai és egy francia animációs alkotást is levetítenek a szeptember 13-ig tartó örményországi mustrán - tájékoztatta a HungariCom Kft. szerdán az MTI-t.

A felnőttek számára készült mese az amerikai álmot kergető bevándorlók kalandokkal, jókedvvel és vodkával átitatott mindennapjaiba avatja be a nézőt.

Az Immigrants történetének középpontjában a magyar Jóska és az orosz Vlad állnak, akik annak ellenére nem vesztik el jókedvüket és derűlátásukat, hogy a bürokráciától kezdve a rendőrségen át az olcsó munkaerőt kihasználó helybeliekig rengeteg nehézséggel szembesülnek.

A magyar-amerikai koprodukcióban készült, többek között Hank Azaria és Eric McCormack közreműködésével megelevenedő film szereplőinek, a nagyrészt illegális bevándorlókból álló lakóközösség tagjainak mások mellett Hujber Ferenc, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Hernádi Judit és Ganxsta Zolee kölcsönözték a hangjukat, miközben a vásznon olyan (rajzolt) világsztárok tűnnek fel, mint Brad Pitt, Jennifer Aniston, Arnold Schwarzenegger, Madonna, Michael Jackson, Danny DeVito és Michael Douglas.

Az Immigrants világpremierje 2008 októberében volt Magyarországon, a filmet azóta számos helyen mutatták be nagy sikerrel.

A jereváni ReAnimania fesztiválon a rövidfilm szekcióban is versenyeznek a filmek, emellett workshopok, kiállítások, retrospektív vetítések és egyéb szakmai konzultációk teszik teljessé a programot.

A szervezők szándéka szerint az évente megrendezésre kerülő fesztivállal nemcsak a közönséget szeretnék a világ animációs filmtermésének a legjavával megismertetni, hanem az örmény rajzfilmeseknek is szeretnének nemzetközi megmutatkozási lehetőséget biztosítani.

Csupó Gábor alkotása a közelmúltban az ausztriai Ebensee-ben megrendezett Festival of Nation seregszemlén Bronz-medve díjat kapott.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés