bezár
 

zene

2010. 09. 08.
Sakk és muzsika az irodalmi múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sakkversenyekkel és muzsikával emlékeznek meg a 200 éve született Erkel Ferenc zeneszerzőről vasárnap a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) Budapesten.

prae.hu

Erkel Ferenc korának kiemelkedő tudású sakkozója is volt, ezért a Filharmónia Budapest Kft. és a Magyar Sakkszövetség különleges rendezvénysorozattal várja a sakkozás és muzsika szerelmeseit - közölte a szervező az MTI-vel.

A sakkrendezvények sora reggel 9-kor tízperces villámjátszmákból álló versennyel kezdődik, az arra vállalkozók a 11 órakor kezdődő 20-táblás szimultánon Portisch Lajos nagymesterrel mérhetik össze tudásukat.

A fordulók szüneteiben a Rajkó Zenekar játszik és Portisch Lajos is énekel. Délután 15 órától a Magyar Rádió Gyermekkórusa élő sakkfigurákká változva Erkel Ferenc egyik halhatatlan győzelmét eleveníti meg.

A sakkverseny és a szimultán résztvevői számára ingyenes a belépés, további információkat az érdeklődők a http://www.filharmoniabp.hu/ oldalon olvashatnak. A versenyekre a filharm@hu.inter.net email-címen lehet jelentkezni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés