bezár
 

film

2010. 09. 07.
Frankenstein-éj
Különleges premier party Munduczó Kornél új filmjének magyarországi premier napján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Frankenstein-éj Autentikus környezetben ünneplik szeptember 9-én, csütörtökön este 9-től Mundruczó Kornél legújabb filmje, a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv magyarországi bemutatóját. A rendhagyó est hangulatát a kiválasztott helyszín, a filmforgatáshoz felfedezett elhagyatott budai ház mellett Yonderboi is garantálja majd.

prae.hu

Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmje, amelyben a rendező ezúttal az egyik főszereplő megformálója is, s amely a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában való szereplés után a Szarajevói Filmfesztiválnak - Kelet-Európa mára legrangosabbá vált filmes eseményének - egyik fődíját is elnyerte, 2010. szeptember 9-én kerül a hazai közönség elé. A film Mary Shelley Frankenstein című regényének különös átirata: egy intézetből szökött fiú és apja véletlenül találkozik egy filmforgatáson, ahol az apa - a Mundruczó Kornél alakította rendező - először találja szembe magát egy, az akaratán kívül álló nagyobb erővel. A film a teremtő ember és teremtménye története. A szeretet után sóvárgó, mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fiú találkozásában.

A film bemutatójának estéjét rendhagyó módon ünnepelik. A forgatás helyszínén, az I. kerületi Ybl Miklós tér egy elhagyatott házában gyűlnek össze a film alkotói és mindazok, akik segítették a film elkészültét. A Frankenstein-éj 2010. szeptember 9-én, csütörtökön este 9 órakor kezdődik. Yonderboi erre az alkalomra előkészített szettjét vj-program illusztrálja majd, amely a Frankenstein-mítosszal kapcsolatos vizuális hivatkozásokból építkezik. Yonderboi után a Sirály kedvenc dj-je, Popec gondoskodik róla, hogy reggelig kitartson az ünneplő tömeg. A belépés ingyenes!
Frankenstein-Éj meghívó
További információk a filmről és az eseményről:
www.szelidteremtes.hu
www.frankensteinterv.hu
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés