bezár
 

színház

2010. 09. 05.
Vidor-díjak 2010-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Életműdíjat kapott Harkányi Endre, míg a legjobb nagyszínpadi, illetve a kamaraszínpadi előadásért járó elismerést az egri Gárdonyi Géza Színház, illetve a budapesti Manna Produkció művészei vehették át a szombaton befejeződött nyíregyházi Vidor Fesztiválon.

Szkéné színház

Harkányi Endre a fesztiválon a Vígszínház által játszott Egy, kettő, három című előadásban vett részt - mondta el Kojsza Linda, a rendező Móricz Zsigmond Színház sajtóreferense vasárnap az MTI-nek.

A legjobb nagyszínpadi előadásért járó Dottore-díjat a Gárdonyi Géza Színház érdemelte ki a zsűritől a Csörgess meg! című produkcióval.
A legjobb kamaraszínpadi előadásért járó Pantalone-díjat a Manna Produkció Kicsi nyuszi hopp hopp című előadása kapta, amely Pelsőczy Réka, Réti Adrienn és Csémy Balázs alkotása.

A Capitano-díjat a legjobb rendezésért és a színpadi összhatásért az Örkény Színház Bohémélet című darabja kapta, amelyet Ascher Tamás rendezett.

A Vidor Fesztivál legjobb női és férfi alakításáért járó Colombina-, illetve Arlecchino-díját Györgyi Annának, illetve Bán Jánosnak ítélték oda, akik a budapesti Centrál Színház Guppi című darabjában léptek fel.

Elismerték a legjobb epizódalakításokat is; a Smeraldina-díjat Szirtes Ági, míg a Brighella-díjat Máté Gábor vette át a Katona József Színház A szerelem diadala című darabjában nyújtott teljesítményükért.

A Pulcinella-díjat legjobb női kvartettként Csákányi Eszter, Kováts Adél, Margitai Ági és Szandtner Anna nyerte el a Tisza vicc című előadással, amely a Sanyi és Aranka Színház és az Agropera, valamint a PanoDráma közös produkciója volt.

A legjobb utcaszínházi előadásért járó Pierrot-díjat az Utcaszínházi Alkotóközösség Sehonnai király című eladása érdemelte ki.
A legjobb filmvígjátéknak járó Hyppolit-díjat a Tóth Barnabás rendezte Rózsaszín sajt című alkotásnak ítélte oda a zsűri.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés