bezár
 

zene

2010. 08. 30.
A Nemzeti Színház igazgatója meseoperát rendez Norvégiában
Alföldi Róbert ismét az Armel Operaverseny rendezői között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alföldi az elmúlt két évben az Operaverseny New York-i produkcióit rendezte, ezúttal a fülledt nyárból az enyhe télbe utazott, a norvégiai Bergenbe. Fantasztikusan érzi magát a varázslatos norvég városkában. Mindössze egy hónapra mondott búcsút hazánknak, hogy egy különleges, 21. századi jelenségekkel – gyermekmunka, prostitúció – átszőtt, népmesei hagyományokból táplálkozó operát állítson színpadra az Armel Operaverseny és Fesztivál keretében.

prae.hu

A Veslefrikk próbái egy hete zajlanak Norvégiában.

A darab mindössze egy éve készült el egy norvég fabula - A Veslefrikk és a hegedű – nyomán. Knut Vaage norvég zeneszerző operája a zene varázslatos erejéről és az emberségről szól és különleges, sosemvolt tájakra repít minket.

A gonosz babagyár-tulajdonos, Don O’Day hű csatlósaival, a varjakkal tartja rettegésben Alkonyfölde lakóit. Munkásait – köztük a hősnőt, Veslefrikket – túszként kezeli, ám a fokozott ellenőrzést kijátszva a kislány mégis megszökik, hogy valóra váltsa álmát. Egy hegedűt szeretne, hogy azon muzsikálva jókedvre derítse az embereket.

Iulia Vacaru

A darab ősbemutatójára hazánkban az Armel Operafesztiválon kerül sor, november 3-án és 4-én Szegeden. A főszerepeket az Operaverseny döntősei, a román Iulia Vacaru és az orosz Alexander Polkovnikov éneklik.

Alexander Polkovnikov 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés