bezár
 

film

2010. 08. 26.
Az adóhatóság nem engedi ki Ausztráliából Krokodil Dundee-t
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az ausztrál adóhatóságok több millió dolláros feltételezett hátraléka miatt nem engedik ki az országból Paul Hogant, a Krokodil Dundee-filmek sztárját.

A 70 esztendős, Los Angelesben élő színész a múlt hét végén érkezett Sydneybe, hogy részt vegyen édesanyja temetésén. Alig landolt a repülője, kezébe nyomták az adóhatóság végzését, amely megtiltja, hogy adótartozása rendezése előtt elhagyja az országot - számolt be csütörtökön a sztár ügyvédje.

A színész jogi képviselője az eljárás körülményeit kifogásolva úgy értékelte, hogy Hogant gyakorlatilag "foglyul ejtette Ausztrália". Mint mondta: a történtek Hogan Los Angelesben maradt feleségét, Linda Kozlowskit és 12 éves fiát is megrázták.

Az ausztrál adóhatóság öt éve küzd, hogy bebizonyítsa, Hogan 1986-os kasszasikere, a kis költségvetésből leforgatott Krokodil Dundee óta offshore bankszámlákon bújtatta el megkeresett jövedelmét. Egy múlt havi jelentés szerint a színész 38 millió ausztrál dollárnyi (7,5 milliárd forintnyi) eltitkolt jövedelem utáni adóval tartozik. Az adószámla összegét nem hozták nyilvánosságra.

Hogan, aki korábban soha nem került bíróság elé adómulasztás miatt, tagadja, hogy bármi törvénytelent tett volna, és nem ismeri el, hogy adótartozása lenne.

Az adóhatóság folyamatban lévő ügyről nem hajlandó felvilágosítást adni. Hogan ügyvédje azonban kijelentette, hogy már tárgyalnak a hatósággal a színészt foglyul ejtő végzés visszavonásáról.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés