bezár
 

zene

2010. 08. 25.
Fehérvári Zenei Napok
2010. szeptember 9-10-11. Székesfehérvár, Sóstói Ipari Park
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A FEZEN hat éves történetének legütősebb felhozatala: megtartották a szokásos rock/metál és alternatív dömpinget, de tovább nyitnak az elektronikus műfajok felé is. Nagyon illusztris a nemzetközi felhozatal, hiszen a több mint három évtizedes Uriah Heep is ellátogat hozzánk, olyan bandák társaságában, mint az Edguy, a Gamma Ray vagy a tavaly elmaradt ír Therapy. A már említett elektronikus műfajon belül is van két külföldi produkció: a Stereo MC’s és a Freestylers jön egy-egy dj-settel.

prae.hu

A fesztivál idén is Székesfehérváron, a Sóstói Ipari Parkban kerül megrendezésre, a Jüllich Glas telephelyén, a Holland fasor 8. sz. alatt.

A tavalyi fesztiválhoz képest változás, hogy idén kőmentesítik a területet, csak a finom murvás talaj marad meg. 

A helyszín nagy előnye, hogy hajnalig tarthatnak a programok, nincs hangerőpara, eső esetén nincs sár, szél esetén nincs por.

Színpadok, egyéb programhelyszínek

Vodafone nagyszínpad: a fesztiválterületen, a sztráda felé eső részen található, a kemping előtt, kb. 8000 fős nézőtérrel. Ha szemben állsz a színpaddal, a bal oldaladon találod a legközelebbi a WC-ket, a keverőpultnál pedig a legközelebbi kocsmát.

HammerWorld színpad: 1000 m2-es nagy rendezvénysátor, kifejezetten a rock, metál műfajnak. A sátor teljes egészében padlózott. Büfék a bejáratoknál vannak, WC-k közvetlenül a sátor mellett.

EST.hu színpad: jó idő esetén teljesen szabadtéri, rossz idő esetén a nézőteret lefedjük egy 1000 m2-es sátorral. A nézőtér kb. 4000 fő befogadására alkalmas a sátorral együtt. Vegyes a felhozatal, a stílus naponta változik. Ha a bejárat felől közelíted, akkor jobb oldalon az első színpad a csarnok mellett. WC-k, büfék „dögivel”.

Media Markt színpad: 1000 m2-es sátor, teljesen padlózva. Kifejezetten az alter műfaj kedvelőinek. Büfék a sátron belül, WC-k közvetlenül mellette.

FEZEN Klub Stage & Pub: 600 m2-es, padlózott sátor a helyi Fezen Klub házi zenekaraival, teret adva a fiatal bandáknak is. Esténként a legpiáltatósabb bulizenekarokkal üvöltheted az AC/DC-t ,a Gunst vagy az István, a királyt. A fesztivál központi kocsmája, sok kajással és WC-vel.

Gain Up Partyzóna: a helyi lemezlovas, Embryo (Varga Dávid) partyhelyszíne az összes olyan műfajjal, amit a többi színpad nem képvisel: drum & bass, break beat, karaoke stb. Sok helyi és országosan ismert dj pörget, napközben civil programok. Masszív kocsmarész, ücsörgőkkel, sok WC-vel a környékén.

FEZEN film

A Fehérvár Médiacentrum és a Fezen Fesztivál közösen filmet forgat a fesztiválról. Arra kérnek benneteket, hogy a területen dolgozó stáboknak segítsetek Ti is, hogy egy igazán ütős kis anyagot tudjanak létrehozni.
A film utólagos bevételét jótékony célra fogják felajánlani, mellyel a helyi underground életet szeretnénk fellendíteni. A filmet várhatóan 2010 őszétől vehetitek meg. Erről bővebb infót majd a honlapokon (www.fezen.hu, www.fehervarmediacentrum.hu) találhattok.

Megközelítés

Autóval: mind Budapest, mind pedig a Balaton irányából az M7-es autópályán kell jönnöd, a szekszárdi lejárónál kell lehajtanod, közvetlenül a pálya mellett van a terület. A lehajtó után az első körforgalomban az Auchan áruház, a második körforgalomban pedig az Ipari Park irányában kell haladnod. A helyszín a bal oldalon lesz majd, a Philips és a Győri Keksz cégek után, a Denso előtt. (Ha másik irányból jössz, akkor töltsd le magadnak a honlapról a térképet.)

Kerékpárral: Székesfehérvár belvárosából majdnem végig kerékpárút vezet az Ipari Parkhoz: Széchenyi út – Szárcsa út – Sárkeresztúri út. Ha ezen jössz, gyakorlatilag csak egyenesen kell tekerned, egészen a körforgalomig, ahol, ugyanúgy mint autóval, az elsőben az Auchan felé, majd pedig az Ipari Park felé kell kijönnöd belőlük.

Vasút, autóbuszok, fesztiváljáratok:
részletes vasúti menetrendet ITT találsz.

A vasútállomásról a fesztiváljáratokkal érdemes közlekedned. Ha nem a vasútról jössz és a rendes, menetrend szerinti járatokkal akarsz közlekedni, akkor ezen buszok egyikére kell felszállnod: 11A, 12, 12A, 15, 15A.

Részletes helyi járatos menetrendet ITT találsz.

Ha ránk hallgatsz, akkor fesztiváljáratokkal utazol! A tavalyi tapasztalatokból tanulva, idén nem csinálunk menetrendet, mert gyakorlatilag teljesen felesleges. Az Alba Volán FEZEN-buszai folyamatosan forognak mindhárom nap, délután kb. 15–16 órától, a megállókban várhatóan max. 15–25 percet kell majd várnotok, ha éppen nem fértek fel a járatokra. Két indulási pont lesz: Csapó u., vasútállomás. A járatok minden megállóban megállnak, ami útba esik a fesztivál területéig.

A fesztiváljáratokat rendes buszjeggyel lehet majd igénybe venni, a bérletek viszont nem érvényesek.

Buszjegyeket az ismert helyeken tudsz venni, vagy a sofőröknél, de a fesztivál területén az információs pultnál is lesz rá lehetőséged. Egyéb részleteket megtudhatsz kb. két héttel a fesztivál előtt az Alba Volán és a FEZEN honlapján.

Jegyárak

Napijegyek elővételben:
augusztus 31-ig: 3 500 Ft
szeptember 9-ig: 3 800 Ft
Napijegyek a helyszínen:
csütörtök, péntek 4 000 Ft
szombat 5 000 Ft

Háromnapos bérlet elővételben:
augusztus 31-ig: 9 000 Ft
szeptember 9-ig: 9 900 Ft

Bérletek a helyszínen: 10 500 Ft

Fogyatékkal élők és 8 év alatti gyermekek kísérővel ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

14 éves korig a napijegy kedvezményes, 2 000 Ft-ba kerül, de csak kísérő személlyel együtt látogatható a fesztivál.

A program:

09.09. Csütörtök

EDGUY
URIAH HEEP
Ossian
Pál Utcai Fiúk
AB/CD
Moby Dick
Prosectura
Supernem
Heaven Street Seven
Kalapács
Junkies
Neck Sprain
Kowalsky Meg A Vega
Fish!
Deák Bill Blues Band
Superbutt
AWS
Rómeó Vérzik
Ocho Macho
Irie Maffia
Trouser Press
Eradication
Scandic Pop

09.10. Péntek

THERAPY
GAMMA RAY
30Y
Vad Fruttik
Depresszió
Pokolgép
Zorall
EDDA
Back 2 Black
Fenyő Miklós élő nagykoncert
Kiscsillag
Kézi Chopin
Dobrády Ákos élő nagykoncert
DJ Arató András
Paradicsom
Stiff Bastard
Dalriada
HétköznaPI CSAlódások
Doghitters
Jurij
Dikid
Kipu
DJ Palotai
Fun Együttes
The Pfl
Romanek Airlines

09.11. Szombat

TANKCSAPDA
ÁKOS
FREESTYLERS dj set
STEREO MC'S dj set
Péterfy Bori
Hollywood Rose
Lord
Belga
Eleven Hold
Blind Myself
Cadaveres
Zagar
The Joystix
Till We Drop
Emotions Until Death
Watch My Dying
Compact Disco
Intim Torna Illegal
Odett és a Go Girlz!
Mocsok 1 Kölykök
Kovbojok
DJ Titusz
Hősök
Road
Idoru
Insane és Enhet 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés