bezár
 

zene

2010. 08. 18.
Ghymes: Gyermeklemez pedagógusoktól
Gyerekekhez szól a Ghymes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Ghymes szerint a lényeg az aktuális pillanatban megszólaló élő zenében rejlik. A zenekar október végéig 12-szer lép színpadra, eközben pedig nem hagyhatjuk szó nélkül augusztus 16. óta kapható “Bennünk van a kutyavér” című gyermeklemezét, valamint az ősszel megjelenő legújabb stúdióalbumát sem.

prae.hu

Az Universal Music felkarolásában jelent meg augusztus 16-án a pedagógusokból alakult Ghymes legújabb gyermekalbuma. A Bennünk van a kutyavér címmel fémjelzett lemez érdekessége nem fogy ki abban, hogy elsősorban a gyerekeknek szól. Elsősorban a 2002 óta nagy népszerűségnek örvendő gyermekkoncertek anyagát örökíti meg, tehát az Így kell járni, a Kétkrajcáros dal, az Ajándék mind-mind ott szerepel a cd-n, az új számokról nem is beszélve, hiszen az eredeti hanganyag három új dallal lett gazdagabb, a Sárga csikó, a Pünkösdre és az Egyszer egy királyfi színesítik tovább az ez alkalommal élő felvételeket tartalmazó korongot.

A zenekar ezzel az albummal a legkedvesebb népi gyermekdalok keretbe foglalására törekedett, a Ghymes minden apróságra odafigyelt, így az összeállításkor figyelembe vette a csöppségek számára optimális hosszúságú hanglemez (45 perc) megalkotását is. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés