bezár
 

art&design

2010. 08. 16.
Élő konyha – a kézzelfogható konyhai élmény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kölni vásárvárosban 2011-ben kerül sor a Koelnmesse újdonságnak számító első LivingKitchen (Élő konyha) kiállítására. A kiállítást és különböző programokat és rendezvényeket vegyítő esemény nagy hatású és meggyőző erejű élményt nyújt mind a szakmai látogatóknak, mind a nagyközönségnek.

A szakmai vásárok és kiállítások szervezésével foglalkozó kölni székhelyű cég regisztrációs listáján már most több a regisztrált a tervezettnél, és szinte az összes neves konyhaberendezés- és háztartásieszköz-gyártó lefoglalta már a helyét a kiállításon. A LivingKitchen kiállítás olyan magas színvonalú, nemzetközi konyhaberendezési fórumot kínál Németország számára, amely nagy vonzerejű eseménynek ígérkezik mind a szakmai látogatók, mind a szakácsművészettel hobbi szinten foglalkozók, az ínyencek, a technológiai újdonságok iránt érdeklődők és a lakberendezés kedvelői számára.

Kölnben ismét összegyűlnek a konyhaberendezési ágazat nemzetközi képviselői. 2011. január 18. és 23. közt tekinthetik meg az érdeklődők az Élő konyha elnevezésű új nemzetközi konyhaberendezési szakvásárt, egy időben a már hagyományosan megrendezésre kerülő, nemzetközi sikerekkel büszkélkedő "imm cologne" bútoripari kiállítással. A LivingKitchen kiállítás egyedi és innovatív koncepción alapul; a különböző rendezvényeket az iparág vezető cégeivel együttműködve alakították ki, és egyaránt szól a szakmai látogatókhoz és a nagyközönséghez. A regisztráltak számának szinte napról napra való növekedése szintén megerősíti, hogy a legtöbb cég úgy érzi, szükség volt már egy jelentősebb konyhai szakvásárra, és nem szeretné elszalasztani a lehetőséget, hogy részt vehessen a Kölnben jövőre megnyíló eseményen.

Jelentős médiavisszhang és számos regisztráció az első kiállításra

Bár már nem sokkal az esemény 2010. januári hivatalos bejelentését megelőzően 27 vállalat jelezte, hogy mindenképpen részt szeretne venni a vásáron, a regisztráltak száma azóta több, mint 90-re nőtt. A kiállítók összetétele kiváló keresztmetszetet biztosít az iparágról valamennyi tervezett célcsoport számára, hiszen a vásáron jelen lesznek mind a konyhabútor-, mind a háztartásieszköz-gyártók, valamint számos egyéb, különféle kiegészítőket (például mosogatókat, szerelvényeket, munkalapokat, tartozékokat, világítótesteket és konyhai kiszolgáló eszközöket) előállító cég. És a Koelnmesse új szakvásárán résztvevő cégek nem az ismeretlen kisvállalatok közül kerültek ki. "Szinte valamennyi neves német konyhabútor-gyártó regisztrált már, és számos más céggel is felvettük a kapcsolatot. Az esemény iránt rendkívül nagy az érdeklődés a háztartásieszköz-ágazat képviselői részéről is. Ugyanakkor egyre több részvételi szándéknyilatkozatot kapunk külföldi gyártóktól." Mondta el Frank Haubold, a LivingKitchen termékmenedzsere.

A Koelnmesse már számos szakvásárt rendezett a lakberendezési, bútoripari és beszállítói ágazatok számára. Az évtizedek óta a legjelentősebb vásári események közt számon tartott "imm cologne", "interzum" és Orgatec szakvásár a hasonló események képviselte verseny és a recesszió ellenére is kiváló hírnevű, és nemzetközileg is elismert, sikeres rendezvény. Ugyanakkor a kölni konyhakiállítások is nagy hagyományokra tekintenek vissza. A német konyhaberendezési ágazat jelentős részesedést mondhat magáénak a nemzetközi piacon, így teljesen ésszerű, hogy Kölnben ismét egy általános ismertségű, a nemzetközi vásárok körében is az elsők közt lévő szakvásárt kívánnak létrehozni. A kiállítóhelyek iránti folyamatosan erős kereslet miatt már a szervezésnek ebben a viszonylag korai szakaszában egy újabb csarnokot kellett megterveznünk a vásár céljára. Terveink szerint az első alkalommal két kiállítócsarnokkal és egy átriummal nyitottuk volna meg a vásárt - a Koelnmesse azonban kénytelen volt bővíteni a befogadóhelyek számát egy újabb csarnok tervbe vételével. "Eredeti célunkat, miszerint az első Élő konyha kiállítást mintegy 80 társaság részvételével rendezzük meg, már most túlteljesítettük, és még több, mint hét hónap van hátra a megnyitóig. Teljesen biztos vagyok abban, hogy 2011. januárjában az összes főbb nemzetközi piaci szereplő ott lesz a kölni szakvásáron." - jelentette ki a helyfoglalások alakulását értékelve Gerald Böse, a Koelnmesse GmbH igazgatóságának elnöke.

LivingKitchen - a kézzelfogható konyhai élmény

A szakvásár alapkoncepciója rendkívül eredeti; a konyhai "élményturmixot" három napon át fogyaszthatják a látogatók, az "alapanygok" minőségét a kiállítók rangos köre garantálja, és a rendezvény a szó minden értelmében "élő" rendezvény lesz: a konyhakedvelők minden igényét kielégítő intenzív programsor, amely tökéletes eszköz az eladások növelésére.

A Koelnmesse nem csak főzőbemutatókat tervezett a kiállítás számos helyszínére, hanem koktélkeverő show-kat, és bor- és kávékóstolókat is. A gyerekeket is a főzést és sütést az ő "nyelvükön" bemutató programok várják, ahol megtapasztalhatják, hogy milyen jó móka lehet a konyhában tevékenykedni. Dióhéjban: a LivingKitchen igazi élménynek ígérkezik, amely tökéletes áttekintést ad a konyhával kapcsolatos minden témáról, és mind a szakma, mind a fogyasztók számára vonzó programot kínál.

A szakvásár üzleti orientációjának kiemelése érdekében a Koelnmesse még a nyitva tartást is módosította: az Élő konyha kiállítás minden nap reggel 9-től este 6-ig látogatható, és a kölni szakvásárszervező egy előlátogatási napot is beiktatott 2011. január 17-re, amely további lehetőséget nyújt a kiállítók és a média képviselői számára arra, hogy ügyfeleiket üzleti tárgyalásra invitálhassák, és nyugodt körülmények közt, a nagyközönség "zsongása" nélkül mutathassanak be számukra számos új terméket.

Minden adva van tehát egy sikeres, magas szintű szakvásár megrendezéséhez - a Koelnmesse nem ok nélkül folytatott számos bizalmas és építő jellegű megbeszélést az iparág szakértőivel és a potenciális kiállítókkal. "A sikerünk kulcsa a gyártókkal, a kiskereskedelmi szektorral és az iparági szakmai szövetségekkel való szoros együttműködés, miáltal nem csak a célok tekintetében jutottunk teljes egyetértésre, hanem a siker eléréséhez szükséges teendőket illetően is." - hangsúlyozta Gerald Böse. Mindezeken felül pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Köln az egyik legvonzóbb vásárváros, amely kiváló infrastruktúrát biztosít a kiállítók és a látogatók számára egyaránt. A szakkiállítás révén, amelynek helyszíne a nemzetközi kiállítók és látogatók számára is kiválóan megközelíthető, a kiállítók bővíthetik exporttevékenységüket, és új üzleti kapcsolatokat alakíthatnak ki szerte a világon.

Az új szakvásárról és a kiállítók aktuális névsoráról további információk az alábbi internetes címen találhatók: www.livingkitchen-cologne.de

A szakvásár első alkalommal 2011. január 18. és 23. közt lesz látogatható, egy időben a 2011. évi "imm cologne" vásárral. Az első alkalmat követően a LivingKitchen szakvásár kétévente kerül megrendezésre.

Forrás: OS

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés