bezár
 

zene

2010. 08. 03.
Szombat este ezrek „estek térdre” Feró előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén harmadik éve rendezik meg a Coke Club-ban az MTV Icon koncerteket. Szombat este Nagy Feró több évtizedes munkássága előtt tisztelgett a hazai könnyűzenei elit. A siófoki koncerten Feró ezúttal páholyból figyelhette a jobbnál jobb feldolgozásokat. A népszerű rockslágereket többek között reggea, alternatív, metál, hardcore, szalonzenei és cigányzenei köntösben értelmezték újra az est előadói.

Nagy Feróról, hazánk egyik legnagyobb rockzenészéről szólt az egész hétvége a Coke Clubban. Péntek este Lévai Balázs Dob+Basszus Live című színpadi beszélgetős műsora jelentkezett Balaton-parti különkiadással. A különleges estén Feró több dalt is lejátszott, valamint áttekintette pályafutását, elárulta, hogy szenvedélyes virágfotós, valamint fiai, Hunor Attila és Botond is vallottak édesapjukról.

prae.hu

 

Szombaton este már nem a fáradhatatlan rocker állt színpadra – ő ezúttal páholyból nézte végig, ahogy 13 előadó játssza el a dalait. Az MTV Icon koncepciója szerint ugyanis népszerű előadók saját értelmezésükben, alkalmi felállásban, olykor szokatlan hangszerelésben adják elő a könnyűzenei ikon slágereit.

Nagy Feró 

Már a koncert délutánján az esti koncertre hangoltak Siófok utcáin, ahol újra divatba jött a babos kendő. Két hegedűs és egy brácsás játszotta el a járókelőknek kedvenc Feró-slágerét, valamint az elmaradhatatlan fehér pöttyös piros kendővel is ellátták a koncertre készülőket. Este óriási teltház gondoskodott arról, hogy Ferót méltó ünnepélyességgel emeljék a magyar könnyűzene ikonjai közé.

 

Kőkemény rockkal, a Kalapács fellépésével kezdődött a Lovász László által konferált koncert. Ők eljátszották azt a dalt, amit Feró saját bevallása szerint a legtöbbször adott elő életében: a Nagyvárosi farkast. A The Kolin két további klasszikust, a Ki csinál szódát? és a Lángosképű állat a babámat értelmezte újra. A Copy Con reggea-be oltotta az Utálom az egész XX. századot című alapvetést, a Pál Utcai Fiúk pedig a Katicabogár és A zenekar üzenete című számokat szabta saját stílusára.

 

Az alternatív rock nagyjai után az „etnofunk” ifjú titánjai következtek – a Kerekes Band a Gyere kislány, gyere című diszkóhimnusszal fokozta tovább a bulit. Tabáni István is tisztelgett Feró előtt, ő a régi Bikinis időkből származó Mielőtt végleg elmegyek és a Fagyi című dalokat adta elő. A Depresszió kemény riffjei után a Karaván Família autentikus cigányzenei köntösben énekelte el a 8 óra munkát. Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar hamisítatlan szalonzenei változatban adta elő a Mit tett velem ez a Jenő című dalt. Őket a kőkemény rockban utazó Blind Myself követte, akik a Hegyek között és a Maradj már egyedi változataival lepték meg a közönséget.

Nagy Feró

Egy csak erre az estére összeálló csapat is fellépett a koncerten, a Belmondo énekese, Czutor Zoltán a Supernem-frontember Papp Szabival közösen tisztelgett ugyanis Feró előtt. A hazai alternatív rockszíntér egyik legsikeresebb új zenekara, az Óriás a Nem leszek sohasem a játékszered és A kétezredik év felé című dalokat gondolta újra. Tompos Kátya, a Poligamy sztárja bebizonyította, hogy rockénekesként is kiváló: a Nem kell című dalt adta elő igen hatásosan. A koncertet záró nagy közös finálé mi másról szólhatott volna, mint azokról a bizonyos boldog szép napokról?

 

Nem csak a Coke Clubot csordultig megtöltő közönség, hanem az est ikonja is remekül szórakozott a koncerten. „Amikor Lévai Balázs felhívott azzal, hogy ikon leszek, azt hittem, viccel. Kicsit izgultam a koncerten fellépő zenészekért, de azt kell mondanom, ezek a fiatal, hihetetlenül tehetséges előadók rengeteg mindent kihoztak a dalaimból, amiről nem is tudtam, hogy bennük van”, mondta el Feró a koncert után.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés