bezár
 

színház

2010. 08. 02.
A Tünet Együttes felmond művészeinek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kortárs előadó-művészet egyik meghatározó független társulata, a Tünet Együttes 8 éves működés, számos hazai és nemzetközi siker után felmond művészeinek.

A döntést az indokolja, hogy a NEFMI 2010. július végéig sem tette nyilvánossá az Előadó-művészeti Tanács (EMT) június közepén tett javaslata alapján hozott döntését a társulat éves működési támogatásáról. A társulat kritikus helyzete a teljes független kortárs színházi és táncterületre kiterjed. A 97 pályázó társulat és befogadó hely mindmáig nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy miért késik az eredményhirdetés és mikor kapják kézhez a 2010 januárjától esedékes támogatási összeget.

A Tünet Együttes mindent meg fog tenni azért, hogy fennmaradjon és művészeit újra szerződtesse. A jövő évadban elsősorban azokat a társadalmi, pedagógiai célú tevékenységeit fogja korlátozni, amelyek nem termelnek bevételt: ilyen például beavató Kortárstánc-iskola projektje; ilyenek a jótékonysági előadások, a kortárs művészetet népszerűsítő utcai akciók, és ilyen a társulat tagjainak szakmai továbbképzése is. A társulat továbbá csökkenteni fogja nem megtérülő előadásait: ez főként a szegényebb vidéki befogadó helyeket érinti majd, ahová a kortárs művészet egyébként is nehezen jut el, illetve azokat a budapesti játszóhelyeket, amelyeket szintén elvonás sújt.

Forrás: Tünet Együttes

További információ: www.tunetegyuttes.hu

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés