bezár
 

film

2010. 07. 30.
Közösségi háló: az új Fincher-mozi először New York-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közösségi háló: az új Fincher-mozi először New York-ban A New York-i Filmszövetség jó hírrel szolgált a filmrajongóknak: az őszi New York-i Filmfesztivál (a 48. a sorban) nyitófilmje David Fincher új rendezése, a Social Network – A közösségi háló (The Social Network, hazai bemutató: november) lesz, és egyúttal ez az alkalom szolgál majd a film ősbemutatójául is.

prae.hu

Az első vetítésre szeptember 24-én kerül sor az Alice Tully Hallban. A film főszerepeit Jesse Eisenberg, Andrew Garfield és Justin Timberlake játssza: mind átlagos egyetemistákat alakítanak. Olyanokat, akik történetesen megváltoztatták a világot.

2003 egyik őszi éjszakáján a kollégiumi szobájában egy egyetemista új komputerprogramot tervezett – a haverjai közösségi életét áttette a netre, hogy megkönnyítse a kapcsolattartásukat. És ez bomba ötletnek bizonyult. Mark Zuckenberg nem sokkal később már a világ legfiatalabb milliárdosa volt… de ezzel alaposan felkavarta a magán- és szakmai életét is.

A New York-i fesztivál a világ filmjeinek legjavát gyűjti a Lincoln Centerbe: a szervezők többnyire csak olyan filmeket hívnak meg, amelyeket máshol még nem játszottak, de a legfontosabb feltétel mégis a megkérdőjelezhetetlen minőség – ez a meghívás alátámasztja a szakmai lapokban már többször felmerült vélekedést, hogy e filmjének köszönhetően David Fincher tavalyi jelölése után az idén az Oscar-díj tulajdonosa lehet.

IC Press

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés