bezár
 

film

2010. 07. 30.
Salt ügynök segítséget kap
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Salt ügynök segítséget kap Egy statiszta mentette meg a forgatást Angelina Jolie akciódús thrillere, a Salt ügynök (Salt, hazai bemutató: augusztus 12.) forgatásán.

prae.hu

Phillip Noyce rendező bevallotta, hogy fogalma sem volt, minek kéne látszania a történet egy kulcsfontosságú jelenetében, amikor Jolie-t, az elfogott CIA-ügynököt a két Korea határán észak-koreai kémekre cserélik.

A felépített díszletben bizonytalankodó stábot egy statiszta segítette ki: kiderült, hogy a koreai származású, Amerikában élő színészaspiráns egykor a két Koreát elválasztó határon szolgált határőrként – és néhányszor tanúja is volt fogolycserének. Először csupán a szabályos koreai katonai menetlépést mutatta meg a színészeknek, azután a rendező rábízta, hogy ő kiáltsa a parancsszavakat, végül az egész jelenet koreografálását átvette. Utólag azt is elárulta, hogy az apja, bár egy halászhajón dolgozott, harminc éven át állt a CIA alkalmazásában.

– A vége az lett, hogy sikerült egy teljesen reális jelenetet felvennünk – mesélte újságíróknak a Salt ügynök rendezője. –Engem is meglep, hogy ekkora mázlink volt: úgy háláltam meg neki a munkáját, hogy a stáblistán színészként és szakértőként is feltűntetjük a nevét. Angelina Jolie meg egy láda nagyon jó whiskyt vett neki: ő is hálás volt a váratlan segítségért.

IC Press
Salt
nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés