bezár
 

irodalom

2010. 07. 29.
Megújult az Amazon e-könyv-olvasója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megújult az Amazon elektronikuskönyv-olvasója, amely változatlan áron kétszeres kapacitással, kisebb és könnyebb kivitelben kapható.

Az új Kindle kijelzője változatlanul 15,24 centiméter átmérőjű, viszont a műanyag borítás 21 százalékkal kisebb, miközben a készülék 15 százalékkal lett könnyebb.

Az olvasó igazi újdonsága a burkolat alatt rejtőzik, a készülék memóriáját megkétszerezték, így már 3500 könyv fér rá egyszerre, és a 3G mellett Wi-Fi kapcsolatot is tartalmaz. A kijelző a megszokott magas kontraszttal 20 százalékkal gyorsabban képes az oldalbetöltésre.

A Kindle ára június végén 259 dollárról (56 ezer forintról) csökkent 189 dollárra (41 ezer forintra). Az elektronikuskönyv-olvasók árháborúját tovább fokozva Kindle Wi-Fi néven egy 3G-s kapcsolat nélküli olvasó is piacra került 139 dollárért (30 ezer forintért).

Az Amazon augusztus végétől elérhető legegyszerűbb olvasója így 10 dollárral lesz olcsóbb, mint a rivális Barnes & Noble kizárólag Wi-Fi kapcsolattal rendelkező Nook olvasója és 11 dollárral olcsóbb, mint a Sony alsó kategóriás Pocket Edition nevű készüléke.

A Forrester elemzőcég becslései szerint az Amazon mintegy 4 millió Kindle-olvasót adhatott el az Egyesült Államokban, és az évet várhatóan 6 millió fölötti eladással fogja zárni.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés